Hopp til innhold

– Flaut å lese opp sexskildringer

– Jeg har ikke blygsel når jeg skriver, sier Gine Cornelia Pedersen. Forfatteren innrømmer likevel at det kan være ganske så flaut å lese opp seksuelle skildringer foran andre mennesker.

Forfatterne Gine Cornelia Pedersen og Geir Gulliksen og om kropp og kjærlighet i deres romaner. De var med på NRKbok-festivalen Årets bøker på Deicmanske bibliotek.

SE HELE SAMTALEN HER: «Kropp og kjærlighet» var temaet da Geir Gulliksen og Gine Cornelia Pedersen ble intervjuet av Siss Vik på Årets bøker-festivalen.

«Kropp og kjærlighet» var temaet da Gine Cornelia Pedersen og Geir Gulliksen ble intervjuet av Siss Vik på Årets bøker-festivalen. De to forfatterne har i år kommet ut med hver sin kritikerroste roman, som begge blir ganske så intime.

– Det virker som om du skriver om sex uten blygsel! Har du ingen blygsel? spurte Vik, og rettet blikket mot Pedersen, som for tiden gjør stor suksess som skuespiller i Unge lovende.

Programlederen hadde nettopp lest følgende utdrag fra Pedersens roman «Kjærlighetshistorie»:

Detta er ikke noe epos

det er ikke den uendelige, udødelige visa

det er kalde føtter på kjøkkengolvet og du

som drar trusa mi til sia og tar meg sjøl om

jeg er tørr

Kjærlighetshistorie
Gine Cornelia Pedersen

Gine Cornelia Pedersen fikk mye ros for romanen «Kjærlighetshistorie». I et intervju med Siss Vik forteller forfatteren at det var pinlig å lese opp seksuelle skildringer fra boken.

Foto: Pernille Marie Walvik

– Jeg har ikke blygsel når jeg skriver, svarte Pedersen, men innrømmet at det ikke alltid er enkelt å lese opp seksuelle skildringer foran andre mennesker.

– Jeg ble veldig flau da jeg leste det utdraget foran familien min på lanseringsfesten for boken, fortalte Pedersen.

– Det ble fristende å skrive om seksualitet

Vik kikket bort på Gulliksen, påpekte med et smil hvordan han skriver ganske detaljert inn i kroppens hulrom i «Historie om et ekteskap», og lurte på hvorfor det var viktig å skrive om parets seksualitet i denne romanen.

– For to-tre bøker siden ble det fristende å skrive om seksualitet. Jeg hadde alltid tenkt at jeg ikke skulle gjøre det, at det ville bli dårlig, men så skjønte jeg at det bare var tull, og da ble det interessant, svarte Gulliksen.

Han pekte videre på hvor viktig seksualiteten er for de aller fleste mennesker, og at den er en av de måtene vi utøver kjærlighet på. Men også Gulliksen innrømmet at det ikke alltid er like enkelt å lese opp disse utdragene foran andre.

– Jeg kjenner igjen at det kan være vanskelig, at jeg blir litt ubekvem. Det er faktisk sant det at en ofte ikke vet helt hva man gjør når man skriver.

PS: SE HELE INTERVJUET ØVERST I SAKEN.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.