Hopp til innhold

«Hel ved» på dansk og svensk

Rettighetene til Lars Myttings faktaboksuksess «Hel ved» er solgt til Sverige og Danmark.

Anne Gaathaug og Lars Mytting

Forlagssjef Anne Gaathaug og forfatter Lars Mytting med hvert sitt eksemplar av bestselger-boken.

Foto: Handout / NTB

Totalopplaget på «Hel ved» i Norge i 2011 endte på 129 000 eksemplarer. Nå er rettighetene solgt til Gyldendal i Danmark og forlaget Natur och Kultur i Sverige.

Lars Mytting gleder seg til å se «Hel ved» tilrettelagt for svenske og danske forhold.

– Det er viktig at hvert land får egne, tilpassende utgaver, for det er en god del kulturforskjeller mellom norske, svenske og ikke minst danske vedtradisjoner, sier Lars Mytting.

Kan bli solgt til flere land

– Det er morsomt å følge den lille ideen som stadig vokser seg større og større. Vi har også fått flere henvendelser fra andre land, så det blir spennende å se hvor dette ender, tillegger forlagssjef i Kagge Forlag, Anne Gaathaug.

Hel ved var en av fjorårets absloutte bestselgere her i landet, sammen med Bibelen og Karl Ove Knausgårds siste bind av Min kamp.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober