– Kjedelig sex-bok

Boken «The Ultimate Book of Celebrity Love Scandals» er en frekk affære, men blir fryktelig kjedelig, mener forfatter Agnes Ravatn. Hun setter den i Skammens bokhylle hos Radioselskapet.

Video RS-SKAMB-BG-031110-WW

Se hvilken bok Agnes Ravatn fortjener å settes i Skammens Bokhylle

Boken er skrevet under pseudonymet Andrea Love, og bærer undertittelen «The stars of stage, screen and sport who saved their best performances for the bedroom». Dette var en spennende tittel, tenkte Agnes Ravatn da hun kom over boken på loppemarked i London.

– Boken har et veldig tiltalende ytre, med mange farger og et stort hjerte. Det holdt for meg, sier Agnes Ravatn til Radioselskapet .

Pikant

The The Ultimate Book of Celebrity Love Scandals Book»

The The Ultimate Book of Celebrity Love Scandals Book» av Andrea Love.

Foto: Bill Gystad / NRK

Men da hun åpnet boken var den ikke fullt så saftig som bokomslaget hadde lovet.

– Det var ikke så «Se og Hør»-aktig som jeg hadde tenkt, ler hun.

Det viste seg at sex-hemmelighetene til elitepersoner som Hemingway, Picasso, Debussy og flere andre kjendiser var omtalt i boken. Men dette syntes ikke Agnes noe særlig om.

– Grunnen til at jeg vil kaste boken er rett og slett moralsk. Jeg vil ta et moralsk standpunkt mot dyneløfting, sier hun.

Den triste virkeligheten

Agnes mener at boken er godt nok skrevet, men at den er mislykket fordi den ikke appellerer til noen.

– Det er trist å si det, men den er ganske kjedelig, og det er veldig kjedelige hemmeligheter som kommer frem, sier hun.

Det handler mye om syfilis, og personene i boken går til prostituerte. Det er ganske stusselig, for Agnes hadde ventet seg noe mer spennende ut i fra bokomslaget.

– Det burde være dampende og veldig grovt. Men mye av det handler om at mennene var litt lite velutstyrte, så det er ikke så kjekt for noen parter, ler Agnes og plasserer boken i Skammens bokhylle, mellom bøkene «1421» og «L».

Agnes Ravatn

Agnes Ravatn falt for bokens omslag, men syntes innholdet ble for mye dyneløfting.

Foto: Bill Gystad / NRK

Har DU lest boken? Diskuter den og andre bøker du mener ikke holder mål på #skambok på NRKbok på Twitter .