– Årets beste julehefte

Tegneserien om «Truls og Trine: Dragehornet» er årets beste norske julehefte. Søskenparet på den lille gården i dalen er tilbake – etter 30 år borte fra hyllene

Truls og Trine. Dragehornet

EVENTYRLIG JULEJAKT: Tegneserie-anmelder Siri Narverud Moen mener rutene om Truls og Trines jakt på Dragehornet er blant det beste du finner blant butikkhyllene denne julen

Julekongen blant norske tegneserieskapere, Arild Midthun, forteller lekent om juleeventyret søskenparet Truls og Trine begir seg ut på, med sin stilsikre strek.

Fra gårdstunet, via fjøset, på Berget det blå og ned i den underjordiske verden møter barna drager, dverger, nøkken og en maktsyk konge.

Sagnomsust

Truls og Trine. Dragehornet

Truls og Trines gledelige tilbakekomst er laget av Arild Midthun, Terje Nordberg og Dag E. Kolstad.

Eventyret om jakten på det sagnomsuste Dragehornet, er spekket av godslige, vakre og morsomme scener med det munnrappe søskenparet Truls og Trine og den høytidsvennlige fjøsnissen.

Dette er en historie som gir alt en kan ønske seg i en norsk julehistorie.

Historien, som er skrevet av Dag Kolstad og Terje Nordberg, har en drivende og tydelig oppstigning. De forskjellige delene skilles i farge og temperatur, og er spennende for store og små. Jeg blir litt glad av at det finnes et snev av julebudskap om hva som er ekte verdier her også.

Frodig fryd

Arild Midthuns strek hever likevel juleheftet med sine tidvis skyggedrevne, tidvis fnugglette tegninger. Den blå verdenen rundt nøkken er nydelig, den grønne underjordiske er frodig.

Midthuns strek er også finne blant julens mange Donald-utgivelser. Blant de seks juleheftene om Donald i år, skiller «De truende luene» seg ut. Rundt 50 julehefter kommer ut i 2015, og det er bare å heie videre på dem som fyller heftene med nye, gode historier. Min favoritt i år, er Truls og Trine!