Hopp til innhold

Bobilturisten

Reiseradioreporter Webjørn Espeland kjører Telemark rundt i bobil. – I fjor virket verken dusj eller vann, men jeg satser på bedre komfort i år.

Webjørn Espeland
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Som i fjor kjører Webjørn Espeland rundt i bobil. Men mens det forrige sommer var Østfold og Hedmark han la for sine føtter, er det hjemfylket Telemark han sjekker ut i år.

Kuparade

I løpet av sin arbeidsuke i bobil skal han blant annet overvære kuparade, ta magasuget og reise på slusetur i Telemarkskanalen.

- Telemark har jo Norges dårligste veier, så hvordan det blir å kjøre rundt med dette monsteret, der får vi nå se på, sier han skeptisk.

Men selv om det skulle bli en noe humpete tur, er telemarkingen fast bestemt på at bobilkjøring er moro.

Tyskerne er flinkest

- Det beste med å være bobilturist er å hilse på de andre, det er et stort fellesskap der ute på veien. Tyskerne er absolutt de flinkeste til å hilse, mener han.

Webjørn Espeland
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

I løpet av uka er planen å se mest mulig og treffe flest mulig folk.

- Alle som vil er selvfølgelig velkomne til en kaffetår i reisradiofluktstolene jeg har med meg. Her blir det trivelig!

Følg med på dagboka

Er du ikke i Telemark slik at du kan stikke innom bobilen til Vebjørn, kan du følge med på reisen her på NRKs sommersider eller lytte til Reiseradioen. Hver dag vil han nemlig rapportere hjem både ved hjelp av radioinnslag, tekst og bilder.

Les Webjørns rapporter fra veien her!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.