NRK Meny
Normal

Bobilturisten

Reiseradioreporter Webjørn Espeland kjører Telemark rundt i bobil. – I fjor virket verken dusj eller vann, men jeg satser på bedre komfort i år.

Webjørn Espeland
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Som i fjor kjører Webjørn Espeland rundt i bobil. Men mens det forrige sommer var Østfold og Hedmark han la for sine føtter, er det hjemfylket Telemark han sjekker ut i år.

Kuparade

I løpet av sin arbeidsuke i bobil skal han blant annet overvære kuparade, ta magasuget og reise på slusetur i Telemarkskanalen.

- Telemark har jo Norges dårligste veier, så hvordan det blir å kjøre rundt med dette monsteret, der får vi nå se på, sier han skeptisk.

Men selv om det skulle bli en noe humpete tur, er telemarkingen fast bestemt på at bobilkjøring er moro.

Tyskerne er flinkest

- Det beste med å være bobilturist er å hilse på de andre, det er et stort fellesskap der ute på veien. Tyskerne er absolutt de flinkeste til å hilse, mener han.

Webjørn Espeland
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

I løpet av uka er planen å se mest mulig og treffe flest mulig folk.

- Alle som vil er selvfølgelig velkomne til en kaffetår i reisradiofluktstolene jeg har med meg. Her blir det trivelig!

Følg med på dagboka

Er du ikke i Telemark slik at du kan stikke innom bobilen til Vebjørn, kan du følge med på reisen her på NRKs sommersider eller lytte til Reiseradioen. Hver dag vil han nemlig rapportere hjem både ved hjelp av radioinnslag, tekst og bilder.

Les Webjørns rapporter fra veien her!

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters