BMW M1-konsept

BMW har valgt å hedre sin første M med et heftig nostalgi-konsept.

BMW M1 Homage Concept
Foto: BMW

BMW M1 Homage Concept er navnet på bilen som hedrer BMWs første, og til nå eneste, midtmonterte superbil. For 30 år siden kom de første utgavene av M1, basert på konseptet BMW Turbo.

Det ble ingen stor suksess. Bare 486 eksemplarer ble bygget mellom 1978 og 1981, men bilen er blitt stående som et designikon. Og M-navnet har fulgt BMW videre på flere suksessbiler siden.

Nostalgi-konseptet er langt fra å være produksjonsklart, men som et designstudium er det svært vellykket. Hvem vet, kanskje BMW får så mange etterspørsler at de velger å produsere en spennende konkurrent til R8?

Les om da Geir Hovensjø prøvekjørte BMW M1.

BMW M1
Foto: BMW

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.