Hopp til innhold

Blur gjenforent

Ryktene har gått en stund og nå er det bekreftet: Den britiske gruppa Blur kunngjorde tirsdag at de slår seg sammen igjen.

Damon Albarn og Blur på scenen under en konsert på Roskildefestivalen i 2003.
Foto: Redhead, Carl / SCANPIX

Blur: «Think Tank»

Blurs siste album, «Think Tank» fra 2003.

Foto: Albumcover / Plateomslag

Les også:

Blur gjenforenes?

De skal holde en stor utendørskonsert i Hyde Park i London neste sommer. Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James og Dave Rowntree vil stå på scenen sammen under konserten 3. juli, melder BBC News .

Føles riktig igjen

Dette blir første gang bandet opptrer offentlig siden deres siste konsert som fant sted i Royal Festival Hall i London i 2003.

- Det føltes riktig igjen. Det er på en måte som om det er noe for oss å gjøre igjen. Vi er ikke fullstendig ubrukelige eller meningsløse, vi har en grunn til å eksistere, sa Albarn til musikkbladet NME .

Glastonbury?

Kunngjøringen har også satt fart i ryktene om at bandet også vil opptre under neste års Glastonbury Festival, som går av stabelen en uke før konserten i Hyde Park.

Blur hadde 19 topp 20-hitsingler i Storbritannia i løpet av 12 år. Deres siste album, «Think Tank», ble gitt ut i 2003.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)