NRK Meny
Normal

Blunt sier unnskyld for «You're Beautiful»

– Den ble tvangsforet til folk, og til slutt ble den ganske irriterende, sier James Blunt om landeplagen fra 2005.

James Blunt på Nobelkonserten

NOBEL: James Blunt spilte (selvfølgelig) «You're Beautiful» på Nobelkonserten i Oslo i 2013. Nå er han lei av låten.

James Blunt

MTV AWARD: James Blunt vant også pris for musikkvideoen til «You're Beautiful», på MTV Awards i 2006.

Foto: LUCAS JACKSON / REUTERS

Da James Blunt slapp debutalbumet sitt for snart ti år siden, havnet den tilhørende singelen på toppen av hitlister verden rundt. «You're Beautiful» ble nominert til tre Grammy-priser og solgte millioner av eksemplarer.

Men etter å ha blitt så til de grader utspilt er det mange som har fått nok av Blunt.

Ikke ulikt Jason Mraz og hans «I'm yours», blir Blunt ofte kun forbundet med «You're Beautiful». Det er sistnevnte lei av.

– Den ble tvangsforet til folk, og til slutt ble den ganske irriterende. Og da begynner folk å assosiere artisten med det samme ordet, sier Artisten til Hello!.

Briten skyter fra hofta mot markedsføringen av debutalbumet.

– Det ble markedsført av plateselskapet så det skulle treffe kvinner i reklamepausen til Frustrerte fruer, og da mister man 50 prosent av befolkningen, sier Blunt.

40-åringen mener også at markedsføringen fremstilte han som en person som tok seg selv veldig høytidelig.

– Jeg har et par overemosjonelle drittlåter som jeg er kjent for, men jeg tror vi er forbi det nå. Folk kan se at jeg ikke tar meg selv så høytidelig.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK