Blomkålsuppe De Luxe

Prøv Kokke-Lise si deilige blomkålsuppe med scampi.

Blomkålsuppe med scampi og pesto
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

4 porsj.

1 stort blomkålhode

5 dl grønnsak- eller hønsebuljong

5 dl melk

2 ss smør

16 store rå scampi, renset

4 ss revet parmesan

4 ss pesto, helst hjemmelaget

noen dråper ferskpresset sitronsaft

salt, pepper og kajennepepper/chilipepper

4 trespidd

smør og/eller olje til steking

Slik går du frem:

Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Lag noen mini-blomkålbuketter og legg dem til side. Kutt resten i små biter og fres det noen minutter i smøret.

Tilsett melk og buljong, kok opp, og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.

Smak til med salt, pepper, kajennepepper og sitronsaft.

Tre scampiene på spydene. Krydre med salt og pepper og stek scampispydene raskt i olje i en varm panne. Stek mini-bukettene i smør og krydre med salt og pepper.

Anrett suppen i dype tallerkener og fordel de stekte blomkålbukettene. Drypp pesto over suppen og avslutt med revet parmesan.

Server med et scampispyd på kanten av tallerkenen.

Tips:

Pass på bruken av kajennepepper, smak deg frem. Litt sting i suppen skal det være. Et alternativ til pesto er å steke scampiene med litt finhakket hvitløk og drysse hakket basilikum over suppen.

Kulturstrøm

  • Cox til Norge med nytt show

    Den britiske partikkelfysikeren Brian Cox skal holde et nytt vitenskap-show neste høst i Norge. I fjor ble showet hans på Sentrum Scene i Oslo utsolgt. Cox er kjent for en rekke vitenskapsprogrammer på BBC, blant annet «Wonders of the Solar System». Forestillingen har fått tittelen «Universal: Adventures in Space & Time» og handler ifølge arrangørene om solsystemet og universets opprinnelse og evolusjon. (NTB)

    Brian Cox
    Foto: Alex Sanz / NTB Tema