NRK Meny
Normal

Blomkålsuppe De Luxe

Prøv Kokke-Lise si deilige blomkålsuppe med scampi.

Blomkålsuppe med scampi og pesto
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

4 porsj.

1 stort blomkålhode

5 dl grønnsak- eller hønsebuljong

5 dl melk

2 ss smør

16 store rå scampi, renset

4 ss revet parmesan

4 ss pesto, helst hjemmelaget

noen dråper ferskpresset sitronsaft

salt, pepper og kajennepepper/chilipepper

4 trespidd

smør og/eller olje til steking

Slik går du frem:

Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Lag noen mini-blomkålbuketter og legg dem til side. Kutt resten i små biter og fres det noen minutter i smøret.

Tilsett melk og buljong, kok opp, og la det småkoke til blomkålen er helt mør. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser.

Smak til med salt, pepper, kajennepepper og sitronsaft.

Tre scampiene på spydene. Krydre med salt og pepper og stek scampispydene raskt i olje i en varm panne. Stek mini-bukettene i smør og krydre med salt og pepper.

Anrett suppen i dype tallerkener og fordel de stekte blomkålbukettene. Drypp pesto over suppen og avslutt med revet parmesan.

Server med et scampispyd på kanten av tallerkenen.

Tips:

Pass på bruken av kajennepepper, smak deg frem. Litt sting i suppen skal det være. Et alternativ til pesto er å steke scampiene med litt finhakket hvitløk og drysse hakket basilikum over suppen.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.