Inge kutter en løk og freser den i panna, og koker det ut med fløte. Samtidig halvkoker han blomkål og broccoli i en kaserolle med saltvann.
- Jeg tar litt av krafta jeg kokte blomkålen og broccolien, og heller over fløten og koker litt til.
Inge tar en blåmuggost og skjærer opp i biter, og strør over fløten.
- Vær litt forsiktig med mengden, for det avgjør skarpheten, forteller Inge.
Når osten er gyldenbrun tar Inge forma ut av ovnen. Foto: Per Kristian Johansen, NRK
- Nå tar jeg grønnsakene over i en ildfast form, og strør på litt salt og pepper. Deretter heller jeg fløten, løken og muggosten over dette. Jeg skjærer opp litt skinke- og baconterninger og drysser over.
- Til slutt rasper jeg litt ost på toppen, gjerne jarlsberg og parmesan, og seter formen i ovnen. Dette skal stå på 190 grader i ca. 10 minutt, eller til osten er gylden oppå.
Når osten er gyldenbrun tar Inge formen ut av ovnen.
- Dette er en lekker rett, og den smaker helt fantastisk. Dette kan spises som en egen rett, eller brukes som garnityr til andre retter, sier Inge Johnsen.
Blomkål og broccoli er servert. Vel bekomme! Foto: Per Kristian Johansen, NRK
Innslaget ble laget av Tron Soot-Ryen, og sendt i Norgesglasset 19.07.05.
Samleside: Alt fra Smaken av Norge
Norgesglasset NRK P1