Blitz

En 14 år gammel jente forsvinner i Trondheim. Hun etterlater seg ingen spor, men nakenbilder av henne dukker opp i et snuskete blad. I jakten etter henne får politiet konkurranse fra et nysgjerrig radarpar fra Adresseavisens redaksjon.

Hardy-guttene
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Hørespillet Blitz er basert på Fredrik Skagens bok med samme navn. Skagen har i over 30 år vært blant Norges fremste og mest leste kriminalforfattere. Særlig kjent er han for bøkene om falskmyntneren, eventyreren, etterretningsagenten med mere, Morten Martens. Skagen har fått både Riverton-prisen for beste norske krim og Glassnøkkelen for beste skandinaviske. Hans bøker er oversatt til en rekke språk. Det er laget både film og TV-serie basert på hans bøker. Hørespillet ble første gang sendt i 2008.

Hardy-guttene tar saken

Hovedpersonene i Blitz er to krimreportere i Adresseavisen, parhestene William Schrøder og Ivar Damgaard, internt kalt Hardy-guttene for sin evne til å oppdage ting før politiet.

Historien begynner med at en ung pike er forsvunnet. Hun er bare 14 år, men har latt seg avbilde som nakenmodell i sensasjonsbladet Blitz, det ”som tør gå lenger enn Se og Hør”. Har hun bare stukket av, eller ligger det noe verre bak? Etter hvert skjer flere ting som gir de to journalistene noe å skrive om – og etterforske: Et ”umulig” ran, og en brevbombe som får katastrofale følger, saker som tilsynelatende ikke henger sammen.

Det meste av handlingen foregår i Skagens hjemby, Trondheim.

De som er med:
Ivar Damgård: Paul Ottar Haga
William Schrøder: Terje Ranes
Solveig Schrøder: Ingunn Beate Øyen
Anne Kolbjørnsen: Anne Krigsvoll
Jan Brekkedal: Espen Løvås
Bård Brandsjø: John Brungot
Cecilie Nilsen: Ingrid Balsø Berdal
Robinson: Espen Reboli Bjerke
Trygve Brandsjø: Jan Hårstad
Heidi Schrøder: Cathrine Saasen Pedersen
Asgeir Nilsen: Per Egil Aske
Tilla: Line Heie Hallem
Karin Jullumstrø: Elisabeth Matheson
Vidar Bryde: Bjørnar Teigen
Reidun Merle: Trine Wiggen
Arvid Drangeland: Svein Roger Karlsen
Nyhetsoppleser NRK Sør-Trøndelag: Alf SKille

Regi: Nils Nordberg
Lyddesign: Erki Halvorsen
Produksjonsleder: Evy Finholt
Produsent: Mette Sapiraa

Kulturstrøm

  • Ukens beste låter

    Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

    Arctic Monkeys
    Foto: Presse