NRK Meny
Normal

Blir turkamerater med Lars Monsen

Lars Monsens sommer i norsk skog og fjell skal vises direkte på NRK. Nå får han også med seg fem kjendis-turkamerater på den fire uker lange turen.

Lars Monsen stakk innom Hermann Flesvig som skal være med på tur i Jotunheimen, for å sjekke hvor tung sekk han kan bære.

Hermann Flesvig: – Er det ingen som bærer bagasjen min ?

Friluftsikonet legger i sommer ut på en fire uker lang fjelltur fra noen av landets vakreste områder – en tur som kan følges minutt for minutt på NRK.

Med seg på turen får Lars Monsen fem personer, som får en uke hver i selskap med ham.

Tre av dem er humorister, nemlig Maria «Piateed» Stavang, Herman Flesvig og Else Kåss Furuseth. De blir med på tur hver sin uke til henholdsvis Hardangervidda, Jotunheimen og Vesterålen.

Lars Monsen stikker innom komiker Piateed for å sjekke om hun er klar for tur på Hardangervidda

Komiker Piatee (Marie Stavang) fikk besøk av Lars Monsen på døra, som sjekker om hun er klar for fisking på Hardangervidda.

I tillegg er Adam og Mutta fra TV-serien «Skam» og P3-programmet «Andregenerasjonen» med på tur til indre Troms. «»

Mutti og Adam fra "Skam" og "Andregenerasjonen" fikk besøk av Lars Monsen som ville sjekke hvor godt forberedt de var før turen.

Lars Monsen stakk innom Adam og Mutta som skal bli med på tur i Indre Troms. De er ikke like glad i myggen som Monsen er.

De skal bli med Monsen på 8–15 kilometer lange daglige fjellturer og overnatte ute i telt. De vil også få noen oppgaver som de skal løse, som man får se resultatet av i NRK-programmet «Sommeråpent» hver kveld.

– Jeg må overbevise Monsen

Herman Flesvig sier til NRK at han er stor fan av Monsen, og at han gleder seg til utfordringene turen byr på.

– Hva gruer du deg mest til?

– Hvis det blir drittvær og jeg må sove i telt, sier han.

Hermann Flesvig

Hermann Flesvig tester hvordan han skal få den tunge sekken på ryggen.

Foto: NRK

Flesvig kommer fra en friluftslivsfamilie og er vant til dette livet, men føler likevel at han må jobbe for å bevise overfor Lars Monsen at han er vant til å ta i et tak.

– Hvordan skal du gjøre det?

– Jeg har noen triks i ermet. Det er vel bare å være ved godt mot, og selv om jeg får gnagsår får jeg bare smile og la det stå til. Men jeg har dårlig retningssans så om jeg mister flokken, sliter jeg litt. Men det ordner seg sikkert det også.

Håper på folkevandring

12. juli går startskuddet for turen, og de som står bak prosjektet er spente på hvor mange som blir med på turen. Lars Monsen håper turen blir en real folkevandring.

– Det norske friluftslivet, det er jo kjernen av de norske verdiene. Nå kan vi vise oss selv og resten av verden at dette er vår kultur, det er noe av det viktigste vi driver med, vi i Norge, sier Lars Monsen.

Sommeråpent blir sendt fra leiren til Monsen og en hytte i samme fjellområde, og en rekke programledere skal dele på oppdraget, nemlig Øystein Bache, Silje Nordnes, Tarjei Strøm, Stian Sandø, Jenny Skavlan, Martin Giæver, Markus Neby og Ingrid Gjessing.

Alle som er glade i tur- og friluftsliv kan bli med på en etappe eller flere. Sjekk ut hvor turene går på nrk.no/sommer.

Lars Monsen
Lars Monsen og NRK tar med hele Norge til fjells til sommeren.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP