Blir ikke kvitt «Trekant»

Programmet «Trekant» skal opp i Kringkastingsrådet - igjen.

Trekant

«Trekant» skapte nærmest sjokkbølger blant seerne i høst. Her lærer programlederne Pia Dailey Christoffersen, Marie Kinge og Thomas Albertsen Dahlen mer om lakk, lær og pisking.

Foto: Nyhetsspiller

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I dag er det Kringkastingsrådets egen behandling av klagene som skal diskuteres, for den er det ikke alle som her helt fornøyd med. I tillegg er også programmet «Ikke gjør dette hjemme» klaget inn med begrunnelse at klager mener programmet kan oppfordre til terror og skadeverk.

Disse to programmene skal til behandling fra kl 13, torsdag ettermiddag.

Fikk ros for «Trekant»

Tidlig i desember måtte redaktør Håkon Moslet møte i Kringkastingsrådet for å vise fram programmet.

Det gikk ikke helt som de mange som hadde klaget på serien håpet på.

Programmet fikk nemlig unison applaus fra rådsmedlemmene, som ga NRK honnør for at ungdom og seksualitet ble satt på dagsorden.

Klager fremdeles

Serien ble avsluttet før jul, men programmet dominerer fortsatt klagebunken til Kringkastingsrådet og på torsdag skal alle klagesakene gjennomgås på nytt.

Ifølge rådssekretær Erik Berg-Hansen er det ikke uvanlig at rådet må diskutere eget arbeid på nytt, det uvanlige er at så mange har klaget.

«Vi vil herved klage på at Kringkastingsrådet behandler tusenvis av innsendte klager på Trekant på den overfladiske og arrogante måten de har gjort. At tusenvis av enkeltstående klager blir avfeid som organiserte er useriøst», skriver en klager.

En annen skriver følgende:

«Jeg så på TV at Kringkastingsrådets leder forsvarte serien, på tross av mange protester. Det smakte dårlig etter mitt skjønn, å neglisere så mange protester og innvendninger.»

Noen fornøyde

Andre seere er fornøyd både med Trekant og at Kringkastingsrådet har signalisert at de er fornøyd med programmet, og gjerne ser en oppfølger.

«Jeg synes også det er helt riktig å tenke at det ikke er nok med dette, programmet må følges opp – og hører hjemme i denne kanalen (NRK3)», skriver en lisensbetaler, som erklærer at Trekant gjør det lettere å betale akkurat den regningen.

Mener terrorfaren økes

Også skaperne bak programmet «Ikke gjør dette hjemme» må svare for seg hos Kringkastingsrådet torsdag.

Årsaken er også her de mange klagene som har kommet inn.

«Jeg er redd for at enkelte deler av de famtviste forsøkene i programmet kan øke risikoen for terror eller grovt skadeverk i Norge», skriver en seer.

En far fra Østlandet spør om det virkelig er en oppgave for NRK å motivere barn og unge til å utføre farlige eksperimenter.

«Selv om advarselen vises før hvert forsøk, fremstår den ikke som seriøs og alvorlig ment», skriver han.

Kulturstrøm

  • Melodi Grand Prix: Delfinale 2

    Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. I år feirer MGP 60 år, og det gjøres ved å tilegne en delfinale til hver landsdel. I andre delfinale er det artister fra Øst-Norge som skal i ilden. I tillegg blir det opptreden fra forhåndskvalifisert finaleartist Didrik og Emil/Akuvi/Ulrikke/Tone Damli. MGP byr på ny musikk, deilige nostalgiske øyeblikk, og noen overraskelser. Programmet ledes av Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh.