Blir det krig om poptronen?

Britney Spears og Lady Gaga slipper plater i løpet av få måneder. Samtidig er de begge store på sosiale medier. Denne uka satte Britney en rekord på Twitter, men dronningen av sosiale medier, Gaga, ventes å komme tilbake.

Lady Gaga og Britney Spears

Hvem blir årets dronning av pop? Lady Gaga og Britney Spears er begge aktuelle med nye plater dette året. Kampen om tronen har startet.

Foto: AP / AFP

Britney Spears: «Hold it against me»

Britney Spears`cover til 'Hold it Against Me'

Foto: Plateomslag
Lady Gaga Born this way

Lady Gaga la ut dette bildet på Twitter tidligere i år. Da ble det spekulert i om ikke dette var coveret på albumet.

Foto: Nick Knight / Twitpic

De neste månedene kan bli ekstra spennende for de som setter pris på popmusikk.

Tidligere i år skrev vi om den første singelen fra den kommende skiva til Britney Spears, «Hold It Against Me». En låt musikksjef Mats Borch Bugge i P3 mente var kjedelig.

- Jeg synes låta er ganske platt og kjedelig, sa P3sjefen etter å ha hørt låta.

Radio- og iTunesrekord

Selv med blanda mottakelse av kritikerne i Norge, toppet Spears iTunessalget i 16 land. Radiorekorder ble det også; aldri før har en første-single fra et album blitt spilt mer på radio.

På den kommende plata, som slippes 29. mars, har hun blant annet har fått hjelp av superprodusent Max Martin, som for øvrig også stod for gjennombruddet hennes med «…Baby One More Time».

Også de norske produsentene i Stargate ryktes å ha vært involvert i albumet, melder Billboard.

Twittertronen

Ifølge sin offisielle hjemmeside melder Spears at hun har knust en twitterekord. Nettsiden forteller at tittelen på det nye albumet, «Femme Fatale» har vært det temaet det er blitt twittret mest om seks dager på rad, noe som er en ny rekord.

Hvem tror du vinner?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Men artisten er ikke den eneste som gjør det stort i de sosiale medier. Den som kanskje har hatt aller størst suksess er Lady Gaga.

Dronningen av sosiale medier

Over 27 millioner «liker» Gaga på Facebook, over åtte millioner følger henne på Twitter og hun har over en milliard visninger på YouTube med sine videoer. Derfor kalles hun dronningen av sosiale medier.

På fredag slipper hun sin første single, «Born This Way» fra det kommende albumet med samme tittel.

Ei plate artisten ved flere anledninger har lovet skal bli tiårets plate.

– Jeg kan love dere at jeg ikke skal skuffe dere. Og det er ikke noe jeg bare sier. Albumet er ferdig – og det er pokker så bra, sa Gaga til publikum. Og la til:

Det dere har i vente er faktisk det beste albumet dette tiåret, og det har jeg laget bare til dere.

Les også: Lady Gaga til topps igjen

Krigen er i gang

Artisten elsker å sjokkere, som da hun stilte opp i en kjole laget av oksekjøtt under MTV Video Music Awards i fjor, skulle ha verdenspremiere på «Born This Way» under Grammy Awards førstkommende søndag, men skal ifølge Independent ikke greid å holde tilbake lenger.

Gaga slipper singelen i morgen, og om en uke kommer Britney Spears` musikkvideo til «Hold It Against Me». Independent spår at det vil bli «Clash of the Pop Titans». Med andre ord, det bygger seg opp til krig om poptronen.


Kulturstrøm

  • Afrikastemmen får NRKs språkpris

    NRK-journalist Tomm Kristiansen får kringkastingssjefens språkpris for sitt umiskjennelige, tydelige bokmål. Hans stemme har brakt Afrika nærmere, mener juryen. Kristiansen, også kjent som stemmen fra Afrika, går av med pensjon 31. januar.

    Tomm Kristiansen
    Foto: Ole Kaland / NRK / Ole Kaland