Blini
2 1/2 dl melk
25 g gjær
50 g hvetemel
150 g boghvetemel
1/4 ts salt
2 eggeplommer
3 eggehviter
Smør til steking
1 rødløk, finhakket
1 bunt gressløk, finhakket evt. spar noe til pynt
1 beger creme fraiche
Russisk kaviar, løyrom eller ørretrogn etter ønske
Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn melet, eggeplommene og saltet. Rør det glatt og tykkflytende. Dekk bollen med plastfolie og hev deigen et lunt sted i 1 time. Rør ned deigen igjen, og vend inn stivpiskede eggehviter rett før de stekes.
Stek små tykke pannekaker i en teflonpanne smurt med litt smør.
Østers med rødvinsvinaigrette
Ferske, levende østers
Havsalt eller tang
1 stor sjalottløk, finhakket
3 ss rødvinseddik
3 ss olivenolje
Beskytt hånden med et kjøkkenhåndkle og ta et godt tak i østersen. Ha "spissen" på østersen mot deg og lirk kniven mellom skallene. Benn litt opp og skjær over muskelen. Fjern den øverste delen og børst bort eventuelle rester av skallet. Sjekk at østersen lukter friskt og ser ren og frisk ut. Legg de åpnede østersene på et et fat dekket med havsalt eller tang. Visp sammen eddik, olivenolje og
sjaløttløk til vinaigrette og server den ved siden av.
Jordbær med sjokolade
Jordbær
Smeltet sjokolade
Ha jordbærene i den smeltende sjokolade.
Avkjøl noe for servering.