NRK Meny
Normal

Hun ble Norges beste kjendisbarnevakt

Else Kåss Furuseth stakk av med kjempepokalen i finalen av «Kjendisbarnevakten». Nå blir hun stoppet på gata og bedt om å hjelpe.

Video Else Kåss Furuseth i Kjendisbarnevakten

Else Kåss Furuseth slet litt med å holde orden på barna da hun tok dem med på IKEA, men vant likevel Kjendisbarnevakten. Se utdrag ved å klikke på bildet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Else Kåss

Det var godteri og slapphet som gjorde susen for komiker Else Kåss Furuseth - som er Norges beste kjendisbarnevakt.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix
Pål Anders Ullevålseter

Rallykjører Pål Anders Ullevålseter lot barna sove i lavvo med Playstation og storskjerm - og vant nesten, men måtte se seg slått på målstreken av Else Kåss Furuseth.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

– Dette skal øverst på cv´en – nå skal jeg bygge ut for å få plass til pokalen, sier komiker Else Kåss Furuseth til NRK.no

Hun sjarmerte barna med store mengder godteri og anbefaler også slapphet som triks for å bli en populær barnevakt.

– Man sovner til slutt på fanget mitt. Jeg tror det er fordi jeg er så rolig og har så lav puls at jeg kan tas for å være en stol, og ikke et menneske, og alle sovner jo i en Stressless, sier hun.

Hun hadde litt erfaring med barnepass fra før og har fått flere tilbud etter å ha vært med på «Kjendisbarnevakten».

– I går var det faktisk noen på gata som spurte om jeg ville ta over barna deres, sier hun, men legger til at kommentaren kan ha vært ironisk…

Les mer om programmet her.

Se «Kjendisbarnevakten» i NETT-TV.

Hard konkurranse

De fire barna har vært i Rådhuset med Oslos ordfører Fabian Stang og sunget inn låter i studio med Maria Haukaas Mittet.

Hos Kari Simonsen fikk de lage sine egne pannekaker, mens MGP-general Per Sundnes tok med barna på hyttetur, der de blant annet fikk male.

Hos rallyfører Henning Solberg kjørte de motorcross på gårdsplassen, og Pål Anders Ullevålseter disket opp med Playstation og storskjerm – i lavvo!

Les også: Ble kastet av hest i «Kjendisbarnevakten»

God taper

Sistnevnte hadde like mange poeng som Else Kåss Furuseth til slutt, men Ullevålseter måtte se seg slått på målstreken i en quiz med spørsmål om barna.

Han viste seg imidlertid å være en god taper;

– Else har jo ingen pokaler fra før, sa rallykjøreren, som viste frem sin imponerende samling i programmet.

Les også: – Kjørte delvis diktatur

Barna valgte kjøkken til Else

Else Kåss Furuseth hadde med seg barna på IKEA for å velge ut kjøkken til seg selv – og så var det godtebonanza i leiligheten hennes…

– Kjøkkenet ble litt mer grønt enn jeg hadde tenkt meg, men Simen sa det var greia i 2011, sier komikeren til NRK.no..

– Jeg så at Lily Allen kjører ton-i-ton-grønt i sin leilighet, men det gjør seg kanskje bedre andre steder enn i sånn togkupé-aktig leilighet på 50 kvadrat.

Les også: Får kjørt seg som barnevakt

Nærgående spørsmål

Samtlige kjendisbarnevakter måtte tåle nærgående spørsmål fra barna.

Sara hadde for eksempel en prat med Pål Anders Ullevålseter om ikke det var på tide å slå seg til ro med en dame, mens Per Sundnes ble pent nødt til å legge ut om balansegangen mellom privatliv og kjendisliv.

Henning Solberg ble på sin side konfrontert med sin noe hanglende engelsk.

Hos Else Kåss Furuseth var det den biologiske klokka som ble satt på agendaen. Barna lurte på om ikke det var på tide å skaffe seg egne barn og minnet om at det kan bli vanskeligere når man nærmer seg 40.

– Det er jo ti år til! lo komikeren og sa at hun følte seg litt kvalm.

– De har jo en vanvittig hjernekapasitet. Det var som å være på lunsj med MENSA-foreningen. Det føltes som om alle var barna til Jon Bing. Lenge leve foreldre!

Les også: – Herfra kan det bare gå nedover

Fikk julekort

Men at det var god stemning, er det ingen tvil om. Else Kåss Furuseth fikk til og med julekort fra Didrik.

– Det sto at han var i Egypt og at han ikke var spist av hai, sier hun til NRK.no

– Jeg har fått meg venner for livet og gleder meg til de blir store og skal styre landet vårt. Da håper jeg at jeg kan komme på besøk til dem og de kan lære meg å lage hvit saus, stryke skjorter og fortelle meg om livet. Altså alt jeg egentlig burde fortalt dem, men som jeg ikke har lært meg ennå.

NETT-TV: Se Else Kåss Furuseth lese limerick i «Nytt på Nytt».

Flere kulturnyheter