Hopp til innhold

Årets blinkskudd, men... hvem er det!?

Ukjent golftilskuer ble nettkjendis over natta.

20101002_jus_ms1_439.jpg

SEKUNDER FØR KATASTROFEN: Et fantastisk bilde, men dessverre for fotografen blir bildet husket mest på grunn av en Cheech and Chong-kopi bak Tiger.

Foto: Mark Pain / Solo Syndication

En fotograf fra The Daily Mail fikk det som trygt kan kalles årets sportsfoto under helgens Ryder Cup.
Fotografen, som passende nok heter Mark Pain, fikk nemlig Tigers sleivskudd rett i kameralinsa. Bildet er tatt brøkdelen av et sekund før han blir truffet.

Men glem det.

Bloggere og aviser verden over har istedet hektet oppmerksomheten i mannen som står bak golfstjernen. Han står i ledige bukser, er kledd i en slags turban av rødlig hår, han røyker en tjukk sigar og har et strålende uttrykk i ansiktet. Det var nesten så man skulle tro han var manipulert inn i bildet fra før.

LES OGSÅ: Reinangrep på NRK-reporter sees av millioner på YouTube-kanal
LES OGSÅ: Dette irriterer oss på nett

Manipulert over hele verden

Fotofiklerne på internett har kastet seg over mannen, som fortsatt er ukjent, men som treffende nok er døpt «Cigar Guy» eller sigarmannen. Han har dukket opp på albumcovere i den amerikanske avisa Dallas Observer , han er manipulert inn i noen av de viktigste sportsbegivenhetene gjennom tidene, og fotofiklingen er dagens begivenhet på nettsamfunnet Reddit, der antallet nye bilder vokser hvert minutt.

Cigar Guy-kopier

Mange har fiklet med sigarmannen det siste døgnet.

Foto: Taunt.com/Listomania.com

LES OGSÅ: Sindre (14) er nettkjendis
LES OGSÅ: Wikipedias liste over nettkjendiser

Jakter på sigarmannen

Ennå vet ingen hvem mannen med hårturbanen er. Ifølge den britiske avisa the Telegraph er kostymet en hyllest til den spanske golferen Miguel Angel Jimenez, og både Telegraph og andre aviser har kastet seg inn i jakten på mannen.

Les mer på Knowyourmeme.com

For ordens skyld: Europa vant mot USA i Ryder Cup mandag, etter en dramatisk finish. Tiger Woods var tydelig irritert over sleivskuddet som traff fotografen, men kunne bare skylde på seg selv. Fotografen sto riktig plassert.

Kulturstrøm