NRK Meny
Normal

Blåskjell med øl og persille

Dampede blåskjell med persille, lokalt øl og cider. Herlig sommermat!

Blåskjell
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Dette trenger du:

2kg Limfjords blåskjell

3 sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 purre (det hvite)

½ bundt timian

1 dl cider

3 dl øl

1dl fløte

½ bundt persille

Smør

Slik gjør du:

Blåskjellene renses i kaldt vann. Sjekk om de lever ved å banke dem lett mot bordplaten. Hvis de lukker seg er de levende, men hvis de forblir åpne er de døde og skal kastes.

Løk, purre og hvitløk snittes fint og legges i en gryte med litt smør.

Grønnsakene sauteres lett sammen med timian. Tilsett blåskjellene og rør godt rundt.

Tilsett øl og cider. Sett lokket på kjelen og damp blåskjellene ca 4-5 minutter til de har åpnet seg.

De som ikke har åpnet seg skal kastes. Blåskjellbuljongen siktes fra og kokes opp med fløte. La koke i ca fem minutter.

Blåskjellene settes til side i gryten med lokk over.

Grovhakk persillen og ha den i buljongen. Smak til med salt, pepper og evt. litt frisk øl.

Buljongen helles over blåskjellene og serveres med deilig grovt brød.