6 egg
175 g sukker
150 g hvetemel
90 g smør
150 g mørk sjokolade
400 g kirsebærsyltetøy
3 ss kirsch eller kirsebærlikør
4 dl fløte
ca 150 g mørk sjokolade til pynt
kakao til pynt
Smør en springform, 22 mm i diameter, og dryss den med mel.
Smelt smøret og skill eggene. Visp eggeplommene og sukker
til eggedosis. Vend inn siktet mel og det smeltede smøret.
Smelt sjokoladen og bland den inn i røren. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter. Hell røren over i formen og stek den ved 180 grader i 35 minutter. Avkjøl kaken på en kakerist.
Del kaken i 4 eller helst i 5 lag. Rør sammen syltetøy og
kirsch, og visp fløten til krem. Smør syltetøyet på en av bunnene og dekk med krem. Legg på neste lag,smør på syltetøy og dekk med krem. Forsett sånn og legg det siste laget som lokk.
Smør resten av kremen rundt kaken.
Pynt kaken med sjokoladespon og dryss over litt kakao.
Sjokoladespon lager du ved å høvle sjokoladen med
en potet skreller.