Blåbærkake

Skogen er fortsatt full av modne, fristende  bær. Kokke-Lise bruker blåbærene til å lage en deilig blåbærkake.

Blåbærkake
Foto: NRK

3 egg

3 dl sukker

170 g smør

1 1/2 dl melk

2 ts bakepulver

4 1/2 dl hvetemel

ca 250 g friske eller dypfryste blåbær

1 - 2 dl vaniljekrem

 

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett melken. Rør smørblandingen raskt inn i eggedosisen og vend inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland til slutt inn bærene og fyll røren i en avlang form kledd med bakepapir. Legg på noen skjeer med vaniljekrem og stek kaken ved 180 grader i 50 - 60 minutterr. La kaken stå noen minutter i formen før du hvelver eller løfter den over på en rist.

 

Tips:

Server med varme blåbær og vaniljeis. Varm blåbær med litt smør i en kasserolle, tilsett sukker eller litt honning om nødvendig. Kaken kan også lages med andre bær som bringebær eller bjørnebær, eller fylles i muffinsformer og stekes ved 220 grader i 12-15 minutter.