Blå fugl til Ingrid Forthun

Regissør Ingrid Forthun tildeles Radioteatrets pris Blå Fugl 2009 for oppsettingen av hørespillet "Hauk og due" av Stig Ryste Amdam.

Instruktør Ingrid Forthun fikk prisen Blå Fugl
Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Prisvinneren har med denne sin tredje produksjon i Radioteatret bekreftet at hun har en spesiell tilhørlighet til lyddramaet som sjanger, uttaler juryen i en begrunnelse for pristildelingen.

- Det er stas, og det er en type faglig anerkjennelse som jeg blir veldig stolt og glad over, sier prisvinneren.

Internasjonalt anerkjent

Videre uttalte juryen at hennes musikalitet, lydhørhet for nyanser og friske energi hevet "Hauk og due" opp til et kunstnerisk nivå som er blitt lagt merke til også utenfor landets grenser.

I den internasjonale radio- og tv-konkurransen Prix Italia i fjor ble hørespillet nummer to i konkurranse med produksjoner fra hele verden.

LES OGSÅ: "Hauk og Due" til pallen under Prix Italia

Sikker regi

"Hauk og due" henter sitt emne fra norsk partipolitikk, og skildrer et kynisk maktspill der målet ikke er politikk, men å overleve som politiker og manipulere mediene til egen fordel.

- Det var viktig for meg å få fram de etiske valgene, sjelekampene som utspiller seg i spennet mellom sannhet og løgn, sier instruktøren.

Første gang stykket ble sendt, vakte likhetstrekk med personer og fenomener i norsk politikk oppsikt.

LES OGSÅ: Det blåser rundt "Hauk og due"

Forthun er i dag teatersjef ved Agder teater. I dag er det også urpremiere på hennes oppsetting av kammeroperaen "Unge Hamsun" under operafestukene i Kristiansund.

LES OGSÅ: Om "Hauk og due"

Ingrid Forthun får overrakt prisen Blå Fugl
Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

Kulturstrøm

 • Northug skal lage TV-underholdning

  Petter Northug har inngått en avtale med TV2 når han legger opp som skiløper. Han kommer til å jobbe med programinnhold. – Ja, sa programredaktør Jarle Nakken i TV2 da Kampanje spurte om Northug kommer til å jobbe med ren underholdning. Nakken mener at skiløperen har vist egenskaper som helt klart er interessante for TV-kanalen. Northug har allerede entret den kulturelle arenaen med boka «Min historie», som topper bestselgerlista for sakprosa denne uka.

  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Frank Ocean åpner Insta for fans

  Rapper, låtskriver og produsent Frank Ocean åpnet Instagramkontoen sin for fansen i dag med et enkelt baris-bilde. Kontoen ble oppretta i mai i fjor og har vært privat inntil nå, skriver Pitchfork. Fra i dag kan fans også se alle de drøyt 300 bildene av intern humor, venner, konserter og fester. Her kan du lese deg opp på gamle dager med anmeldelser ++.

  View this post on Instagram

  Welcome

  A post shared by @ blonded on