Blå avlyser arrangement

Etter skyteepisoden ved Blå natt til søndag, melder utestaden på Facebook at den avlyser arrangement fredag og laurdag denne veka. I ein post skriv Blå at dei bevegar seg tilbake til kvardagen. «Vi må innrømme at vi ikkje er heilt der enno», står det like etter. Trass i avlysingar for fredag og laurdag, er uteserveringa open og Frank Znort Quartet vil spele – som vanleg – søndag.

Melding om skyting på Blå.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.