Hopp til innhold

Blå avlyser arrangement

Etter skyteepisoden ved Blå natt til søndag, melder utestaden på Facebook at den avlyser arrangement fredag og laurdag denne veka. I ein post skriv Blå at dei bevegar seg tilbake til kvardagen. «Vi må innrømme at vi ikkje er heilt der enno», står det like etter. Trass i avlysingar for fredag og laurdag, er uteserveringa open og Frank Znort Quartet vil spele – som vanleg – søndag.

Melding om skyting på Blå.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober