NRK Meny
Normal

Bjørnson, Bjørnstjerne Martinus

1832-1910. Forfatter, dramatiker og kulturpersonlighet. En av "de fire store" i norsk litteraturs gullalder. Bjørnstjerne Bjørnson fikk Nobelprisen i litteratur 1903.

Bjørnstjerne Bjørnson
Foto: / Scanpix

Bibliografi

1857 Synnøve Solbakken (roman)

1857 Mellem Slagene (drama)

1858 Halte-Hulda (drama)

1860 Smaastykker (roman)

1861 Kong Sverre (drama)

1862 Sigurd Slembe (drama)

1864 Maria Stuart i Skottland (drama)

1865 De Nygifte (drama)

1868 Fiskerjenten (roman)

1870 Digte og Sange (lyrikk)

1870 Arnljot Gelline (drama)

1872 Fortællinger I-II (prosa)

1872 Brude-Slaatten (roman)

1872 Sigurd Jorsalfar (drama)

1873 Kong Eystejn (drama)

1875 En Fallit (drama)

1875 Redaktøren (drama)

1877 Magnhild (roman)

1877 Kongen (drama)

1879 Kaptejn Mansana (roman)

1879 Det ny System (drama)

1879 Leonarda (drama)

1882 Støv (roman)

1883 Over Ævne. Første Stykke (drama)

1883 En Hanske (drama)

1884 Det flager i Byen og paa Havnen (roman)

1885 Geografi og Kærlighed (drama)

1889 Paa Guds Veje (roman)

1894 Nye Fortællinger (prosa)

1895 Over Ævne. Andre Stykke (drama)

1895 Lyset (lyrikk)

1898 Paul Lange og Tora Parsberg (drama)

1901 Fortællinger (prosa)

1901 Laboremus (drama)

1902 På Storhove (drama)

1904 Daglannet (drama)

1906 Mary (roman)

1909 Når den ny vin blomstrer (drama)