Hopp til innhold

Bjørnson, Bjørnstjerne Martinus

1832-1910. Forfatter, dramatiker og kulturpersonlighet. En av "de fire store" i norsk litteraturs gullalder. Bjørnstjerne Bjørnson fikk Nobelprisen i litteratur 1903.

Bjørnstjerne Bjørnson
Foto: / Scanpix

Bibliografi

1857 Synnøve Solbakken (roman)

1857 Mellem Slagene (drama)

1858 Halte-Hulda (drama)

1860 Smaastykker (roman)

1861 Kong Sverre (drama)

1862 Sigurd Slembe (drama)

1864 Maria Stuart i Skottland (drama)

1865 De Nygifte (drama)

1868 Fiskerjenten (roman)

1870 Digte og Sange (lyrikk)

1870 Arnljot Gelline (drama)

1872 Fortællinger I-II (prosa)

1872 Brude-Slaatten (roman)

1872 Sigurd Jorsalfar (drama)

1873 Kong Eystejn (drama)

1875 En Fallit (drama)

1875 Redaktøren (drama)

1877 Magnhild (roman)

1877 Kongen (drama)

1879 Kaptejn Mansana (roman)

1879 Det ny System (drama)

1879 Leonarda (drama)

1882 Støv (roman)

1883 Over Ævne. Første Stykke (drama)

1883 En Hanske (drama)

1884 Det flager i Byen og paa Havnen (roman)

1885 Geografi og Kærlighed (drama)

1889 Paa Guds Veje (roman)

1894 Nye Fortællinger (prosa)

1895 Over Ævne. Andre Stykke (drama)

1895 Lyset (lyrikk)

1898 Paul Lange og Tora Parsberg (drama)

1901 Fortællinger (prosa)

1901 Laboremus (drama)

1902 På Storhove (drama)

1904 Daglannet (drama)

1906 Mary (roman)

1909 Når den ny vin blomstrer (drama)

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP