Hopp til innhold

Bjørn Hansen

Bjørn Hansen var gjest i Stjerneklart på NRK P1.

Bjørn Hansen
Foto: NRK

Bjørn Hansen ble født 12. oktober 1938 i Tromsø. Han vokste opp sammen med 3 brødre.

Mens han gikk på Kongsbakken Gymnas i Tromsø, var han med og startet en jazzkvartett, ”Swinging Quartet” der han spilte bass sammen med blant andre saksofonisten, komponisten og arrangøren Alf Erling Kjellman. Kvartetten ble oppløst i 1957 da Bjørn tok examen artium på engelsklinjen samtidig som han var russepresident. Deretter fikk Bjørn jobb som journalist i avisen Nordlys der han arbeidet i 2 år før han tok eksamen ved Journalistakademiet. Han arbeidet i Halden Arbeiderblad i ett år før han var tilbake i Nordlys i årene 1961 til ’63.

I 1964 tok han examen philosophicum ved Universitetet i Oslo og studerte politisk filosofi og statsvitenskap fram til 1965. Han arbeidet på desken i Arbeiderbladet, var stortingsmedarbeider, London-korrespondent og politisk medarbeider før han gikk til NRK Dagsrevyen i 1978. I 1988 ble han redaksjonssjef der, og i 1991 fikk han jobben som utenrikskorrespondent i Washington. Da han kom hjem til Norge i 1995, fikk han ansvaret for utenriksstoffet i Dagsrevyen. I 2002 startet han Urix, et utenriksmagasin som ble veldig populært, ikke minst takket være Bjørn Hansens grundige, folkelige og ujålete programledelse. Det siste programmet under hans ledelse gikk på lufta i juni i fjor.

Bjørn Hansen har laget en rekke reportasjer også for CNN, har bidratt til en rekke bøker og skrev selv ”USA i flammer”, som kom ut i 1992.

Hans siste oppdrag for NRK var presidentvalget i USA i forrige uke, for nå er han over i pensjonistenes rekker, der han blant annet skal dyrke sin hobby - seiling. Bjørn har tre barn – Gry fra første ekteskap og guttene Magnus og Sigurd fra ekteskapet med Henriette Jorem som han bor sammen med på Nesodden.

Kulturstrøm

 • Sophie Elise og Fetisha lager NRK-podkast

  Onsdag 28. september kl. 14.00 har influenserne Sophie Elise og Fetisha premiere på sin nye podkast i appen NRK Radio.

  Podkasten har fått navnet «Sophie og Fetisha».

  – Vi har brukt lang tid på å forme konseptet, slik at det ikke skal være enda en «to bestevenninner som prater»-podkast, sier Sophie Elise.

  Det er NRK Underholdning som eier og står bak podkasten. Redaksjonen har stor tro på at prosjektet blir godt mottatt av målgruppa.

  – Dette er en podkast vi trenger i NRK. Vi har en tydelig strategi om å treffe både unge målgrupper og treffe bredt i samfunnet. sier Rune Lind, redaksjonssjef i NRK Underholdningsavdelingen.

  Sophie Elise og Fetisha kommer med ny podkast på NRK Radio.
  Foto: Henriette Dæhli / NRK