Hopp til innhold

Björk med venner

7. mai slipper Björk sitt nye studioalbum «Volta» Med seg har hun et variert utvalg musikalske venner.

Björk
Foto: Handout / NTB / K&U

Antony Johnson
Foto: MATT DUNHAM / AP

Les også: Verdens mest eksentriske stjerne

Antony Hegarty synger på to låter, mens Timbaland har jobbet med rytmesporene på tre andre låter.

Elektronikapioneren Mark Bell fra LFO og de to særpregede trommeslagerne Chris Corsano, som blant annet har jobbet med Sonic Youth, og Brian Chippendale fra støyrockerne Lightning Bolt.

Afrikanske talenter

Fra Afrika tok Björk med seg den kjente maliske koraspilleren Toumani Diabate så vel som det eksperimentelle bandet Konono N°1 fra Kongo, som vant BBCs pris for verdensmusikk i fjor med sine selvlagde instrumenter og forsterkere.

Kinesiske Min Xiao-Fen spiller pipa, en kinesisk lutt, på en låt.

Og til slutt har Björk satt sammen sitt eget blåserensemble bestående av ti islandske, kvinnelige utøvere som medvirker på tre sanger.

Kommer på festivaler

«Volta» er Björks sjette studioalbum og følger etter «Medulla» fra 2004. Hun vil i kjølvannet av skiven dukke opp på en rekke festivaler i sommer, fra Coachella til Glastonbury, Werchter og Roskilde.

(NRK/NTB)

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.