Normal

Bjarte Tjøstheim fikk blodpropp

Radioresepsjonens Bjarte Tjøstheim (47) er sykemeldt i én måned etter å ha fått en tett blodåre i hjernen.

Bjarte Tjøstheim

SYKMELDT: Radioresepsjonens Bjarte Tjøstheim er sykmeldt i en måned etter å ha fått blodpropp.

Foto: NRK

I to uker har Bjarte Tjøstheim vært borte fra sin jobb som programleder i Radioresepsjonen på NRK P13.

I dag var han tilbake i studio for å forklare hvorfor han har vært borte og fortelle om hva som feiler ham.

– Jeg har vært i en ganske alvorlig situasjon. Jeg har tatt den alvorlig, men akkurat nå klarer jeg ikke å ta den helt alvorlig. Jeg har fått én times permisjon fra Ullevål sykehus for å komme hit i studio, åpnet han med å si.

Hør hele lydklippet her:

Aktualitetsmagasinet og Yrket Ditt.

Risikerte hjerneskade

Tjøstheim forteller at han våknet tidlig om morgenen for to uker siden og oppdaget at han var komplett blind på det venstre øyet.

– Jeg klarte ikke å ta det helt alvorlig, men samboeren min sa at jeg måtte ringe til legen. Jeg dro på legevakta, og ble sendt til Ullevål sykehus. Derfra ble jeg sendt rett til akutten, forteller han.

Det viste seg at en av de fire blodårene som går opp til hodet hadde gått tett. Etter hvert kom synet mer og mer tilbake etter at han hadde vært innom en rekke undersøkelser.

– En nevrolog sa at jeg var så heldig at jeg har en liten bro som går fra en av de andre blodårene. Den gjorde at jeg ble reddet fra å få hjerneskade i to tredeler av hjernen min, sa han.

Radioresepsjonen

SUKSESSHISTORIE: Radioresepsjonen på NRK P13 skal hente inn vikarer for Tjøstheim mens han er sykmeldt.

Foto: NRK / NRK

– Snart tilbake

Tjøstheim forteller at han nå har 80 prosents syn på venstre øye, men at han fortsatt holdes på intensiven på hjerneslagsavdelingen på Ullevål.

– De gir seg ikke så fort, og ville finne årsaken. Hjerter og årer er i god stand, men jeg har fått en åredisseksjon. Jeg må passes på, og må ta det med ro i hvert fall en måned, sier han.

– Jeg er snart tilbake, lover Tjøstheim, som vant Publikumsprisen under tildelingen av Komiprisen på Chateau Neuf i Oslo tidligere i år.

Bård Tufte Johansen er vikar for Tjøstheim i dagens sending.

Vikarer

Kanalsjef Stig Holmer i P13 sier at de ikke har lagt vikarkabalen helt nøyaktig for den neste måneden, og at hvem som skal steppe inn for Bjarte er uavklart.

– Men det blir nok mer av typen folk vi har brukt før, altså Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Kyrre Holm Johannessen, sier han.

Holmer forholder seg til det legene sier, om at Tjøstheim forhåpentligvis er tilbake om én måned.

– Det var uansett veldig hyggelig å ha ham tilbake i studio i dag, og å se at han var blid til tross for den alvorlige tingen han opplever nå, sier Holmer.

Bjarte Tjøstheim ønsker ikke å gi noen kommentar utover det han sa i dagens sending.

Hør Radioresepsjonen på podkast og nettradio.

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen