NRK Meny
Normal

Konflikt etter flyplasskrangel

Representanten Slaatsveen har via sine advokater meldt forfall til lørdagens debatt. Rykter om bitter personstrid etter krangel om flybilletter.

Kim Haugen
Foto: Punch Postproductions

Rykter om bitter konflikt

Ryktene om bitter splid mellom representantene Pernille Sørensen og Kari Slaatsveen i Rødt Parti nådde nye høyder idet Internasjonal Sekretær i Rødt Parti Kari Slaatsveen via sine advokater har meldt forfall til lørdagens viktige debatt.

ra partihold avvises det at det er noen form for konflikt, men anonyme kilder hevder at et munnhuggeri på Helsingfors Internasjonale Lufthavn for en tid tilbake er årsaken til en bitter og langvarig personstrid.

Representanten Haugen var til stede under denne hendelsen og bekrefter at det kom til uenighet om hvem som skulle sitte hvor ved innsjekking før returen til Norge.

Likte pilotene?

- Jeg husker at det var en viss uenighet som bunnet i at Representanten Sørensen ønsket å sitte lengst mulig frem i flyet på grunn av en genuin interesse for en av pilotene, men at Representanten Slaatsveen avviste dette, muligens av samme grunn, hevder Haugen, som sier han trakk seg et stykke unna de to av frykt for å få kloremerker selv også.

- Kona liker ikke at jeg kommer hjem med kloremerker etter utenlandsturene våre, fremholder Haugen, som derfor ber om forståelse for at han ikke husker noe mer om hva som ble sagt.

Uavhengig granskning

Det er nå nedsatt en granskningkommisjon som skal granske hendelsen og deretter lekke informasjonen til VG i håp om at forholdet mellom Slaatsveen og Sørensen skal bedre seg. Les mer om representantene her.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK