Hopp til innhold

Konflikt etter flyplasskrangel

Representanten Slaatsveen har via sine advokater meldt forfall til lørdagens debatt. Rykter om bitter personstrid etter krangel om flybilletter.

Kim Haugen
Foto: Punch Postproductions

Rykter om bitter konflikt

Ryktene om bitter splid mellom representantene Pernille Sørensen og Kari Slaatsveen i Rødt Parti nådde nye høyder idet Internasjonal Sekretær i Rødt Parti Kari Slaatsveen via sine advokater har meldt forfall til lørdagens viktige debatt.

ra partihold avvises det at det er noen form for konflikt, men anonyme kilder hevder at et munnhuggeri på Helsingfors Internasjonale Lufthavn for en tid tilbake er årsaken til en bitter og langvarig personstrid.

Representanten Haugen var til stede under denne hendelsen og bekrefter at det kom til uenighet om hvem som skulle sitte hvor ved innsjekking før returen til Norge.

Likte pilotene?

- Jeg husker at det var en viss uenighet som bunnet i at Representanten Sørensen ønsket å sitte lengst mulig frem i flyet på grunn av en genuin interesse for en av pilotene, men at Representanten Slaatsveen avviste dette, muligens av samme grunn, hevder Haugen, som sier han trakk seg et stykke unna de to av frykt for å få kloremerker selv også.

- Kona liker ikke at jeg kommer hjem med kloremerker etter utenlandsturene våre, fremholder Haugen, som derfor ber om forståelse for at han ikke husker noe mer om hva som ble sagt.

Uavhengig granskning

Det er nå nedsatt en granskningkommisjon som skal granske hendelsen og deretter lekke informasjonen til VG i håp om at forholdet mellom Slaatsveen og Sørensen skal bedre seg. Les mer om representantene her.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober