Billie Eilish om reaksjonane etter Vogue-framsida: – Skummelt

Billie Eilish fekk internettet til å eksplodere då ho delte bilde av seg sjølv i tettsittande korsettar. No snakkar ho ut om korleis det var å sjå reaksjonane.

Billie Eilish på ramsida av Vogue.

Billie Eilish på framsida av Vogue.

Foto: Faksimilie

– Det fekk meg til å ikkje ville dele og publisere bilde igjen, innrømmer ho.

Det var under gårsdagens sending av talkshowet «Late Show with Stephen Colbert» at den 19-år gamle popstjerna opna opp om den enorme responsen.

– Eg føler at eg hadde meir lyst til å poste meir når færre folk brydde seg. Og nå som fleire bryr seg så er det skummelt, fortel ho.

Internettrekord og hyllest

Sidan ho slo gjennom som 15-åring har Billie Eilish som regel gått med store, lause klede for å sleppe kommentarar om kroppen sin.

Britain Brit Awards 2020 Arrivals

Billie Eilish i velkjent stil. Her på Brit Awards i 2020.

Foto: Vianney Le Caer / AP

Derfor var det eit stort sjokk for fansen då ho delte fotoshooten sin med Vogue tidlegare denne månaden.

Her poserer ho i høge hælar og tettsittande korsettar medan ho osar av sjølvtillit.

Fansen hylla ho for å tore å ta opp kampen mot kroppspress ved å vise at ein fortener respekt uansett kva klede ein går med.

«Eg elskar desse bilda og eg elskar denne fotoshooten. Gjer kva enn du vil og kva tid du vil. Blås i alt anna» skreiv ho på instagramprofilen sin.

– Det har vore ei surrealistisk veke

Bilda tok internett med storm, og sette rekord etter rekord. På berre seks minutt hadde framsidebildet fått 1,1 millionar likarklikk. Bildet har i dag over 16 millionar likarklikk.

Til Colbert fortel ho om nettopp det:

– Det var så rart den dagen bilda kom ut. For etter at eg posta bilda tikka det stadig inn nyheiter om at «Billie Eilish slo nettopp rekorden for bildet med flest likarklikk på kortast tid», seier ho og ler.

– Det har vore fantastisk. Men det har også vore heilt sjukt. Det har vore ei veldig rar og surrealistisk veke, avsluttar ho.

Kulturstrøm

 • Pulitzerpris for Floyd-video

  17-åringen som filmet politiets dødelige pågripelse av George Floyd i Minneapolis i mai i fjor, ble fredag belønnet med en pulitzerpris.

  Darnella Frazer ble vitne til hvordan politimannen Derek Chauvin holdt kneet på halsen til Floyd inntil han døde av oksygenmangel.

  Videoen understreket den viktige rollen borgere spiller i journalisters søken etter sannhet og rettferdighet, heter det i begrunnelsen.

 • Lucinda Riley død

  Bestselgerforfatteren Lucinda Riley døde tidlig fredag morgen. Hun ble 55 år gammel, skriver VG.

  Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft.

  Den irske forfatteren opplevde enorm suksess med serien «De syv søstre».

  Forrige måned var det ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

  Den syvende «Syv søstre»-boken kom ut 14. mai i år. Da ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

  Rileys norske forlag, Cappelen Damm snakket nylig med henne om den åtten boken, som hun nå skulle skrive ferdig. Hva som skjer med denne nå, er uvisst.

  Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  Lucinda Riley etterlater seg ektemann og fire barn.

  Lucinda Riley er Cappelen Damms stjerne og av de mestselgende forfatterne i Norge.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB kultur