Billedkunst
Foto: Colourbox

Billedkunst

Oppsummert

Notiser, artikler, anmeldelser, omtale og innhold om kunstverk.

 • Mener «kitsch» er kunst

  – Flere av disse bildene kan uten tvil kalles kunst. Men kunstkjennere er arrogante, de ser nedlatende på det «vanlige folk» liker, sier kunsthistoriker Arne Lie Christensen. Med boken «Elg i solnedgang» har han kastet en aldri så liten brannfakkel inn i det etablerte norske kunstmiljøet.

 • Hærverk mot Banksy-verk

  En ny grafitti av den britiske gatekunstneren Banksy i Bristol har blitt vandalisert. Motivet viser en jente som skyter blomster opp på veggen med sprettert. Nå har noen tagget jenta med rosa spray. Banksy bekreftet at han er kunstneren bak verket ved å legge ut bilde på Instagram.

  Banksy motiv av jenta som skyter ned et hjerte med sprettert er vandalisert med spray
  Foto: Ben Birchall / AP

Kulturstrøm

 • Gigantunderskudd for The Sun

  Den britiske tabloidavisa The Sun gikk 68 millioner pund, 820 millioner kroner, i underskudd i fjor. Hovedårsaken er ikke fallende salg, men flere forlik med kjente og ukjente briter som har fått mobiltelefonene sine hacket, skriver The Guardian.

  "Megxit" skriver The Sun på forsiden torsdag.
  Foto: Faksimile
 • Kjendiser støttet Assange i London

  Musikere og kunstnere var blant hundrevis av demonstranter i London som støttet WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Mandag avgjør britisk rett om han utleveres til USA, der han er siktet for spionasje. Også menneskerettighetsgrupper støtter ham.

  Britain Assange Protest
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Lego-figurens far er død

  Mannen som skapte de gule Lego-figurene er død. Designeren Jens Nygaard Knudsen ble 78 år gammel, melder dansk TV2. Han laget figuren på 1970-tallet fordi lekehusene til Lego sto tomme, sier enken hans. Designet hans er også brukt i Lego-filmer.

  Lego-figur.
  Foto: Daniel Karmann / AFP