Normal

Bill Paxton er død

Skuespiller Bill Paxton er død etter at det oppstod komplikasjoner under en operasjon. Paxton er kjent fra filmer som «Titanic» og «Aliens». Han ble 61 år gammel.

Bill Paxton er død

BLE 61 ÅR: Skuespiller Bill Paxton spilte i flere storfilmer i løpet av den 40 år lange karrieren.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Ifølge TMZ døde Paxton brått på lørdag på grunn av komplikasjoner som oppstod under en operasjon.

Karrieren til Paxton strekker seg over fire tiår, hvor han spilte i flere titalls filmer og TV-serien. Han slo gjennom med «The Terminator» i 1984, og spilte senere i storfilmer som «Twister», «Titanic» og «Aliens». For tiden jobbet han med TV-serien «Training Day».

Paxton ble nominert til en Emmy-pris for filmen «Hatfields and McCoys» og til Golden Globe for innsatsen i TV-serien «Big Love». Han fikk også en Screen Actors Guild Award for rollen han spilte i «Apollo 13».

61-åringen hadde to barn og var gift med Louise Newbury i 30 år.

Ifølge The Guardian har familien publisert en uttalelse der de skriver at det er med tunge hjerter at de deler nyheten om Paxtons bortgang.

– Bills lidenskap for kunsten kunne merkes for alle som kjente ham. Hans varme og utrettelige energi var unektelig, skriver familien som omtaler Paxton som er kjærlig ektemann og far.

Paxton slo debuterte som regissør i 2001, med thrilleren «Frailty» hvor han og Matthew McConaughey spilte hovedrollene. Han regisserte også golffilmen «The Greatest Game Ever Played» i 2005.

Flere i Hollywoods filmmiljø uttrykker i dag sorg i sosiale medier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix