NRK Meny
Normal

Bill Cosby brukte bare seks minutter på forsvaret sitt

Forsvarsteamet til Bill Cosby (79) kalte inn kun ett vitne og brukte seks minutter da de skulle overbevise juryen om at komikeren og TV-personligheten ikke er skyldig i seksuelle overgrep mot en kvinne i Pennsylvania for 13 år siden.

Bill Cosby

Cosby ankom rettssalen med sin kone Camille mandag.

Foto: Matt Rourke / AP

Kjendisens advokater hadde racerfart da de skulle legge frem sine bevis i den høyt profilerte rettssaken i Norristwon i delstaten Pennsylvania på mandag, skriver The Washington Post som var til stede.

Cosby og hans kone Camille, som gjorde sin første opptreden i rettssalen mandag, var vitne til at forsvarsadvokat Brian McMonagle kalte inn kun ett vitne, en politietterforsker, som advokaten ønsket skulle bekrefte eksistensen av en spesifikk politirapport.

Aktoratet kalte inn tolv vitner

Etterforskeren var den som for 16 år siden ledet etterforskningen mot Cosby etter at Andrea Constand (44) hadde påstått at komikeren hadde dopet henne ned og misbrukt henne seksuelt. Det er dette forholdet Cosby er tiltalt for nå, og en domstol besluttet i 2005 at det ikke forelå tilstrekkelige beviser til at det kunne tas ut tiltale mot ham.

Den kortfattede bevisføringen fra forsvaret sto i sterk kontrast til aktoratet som hadde kalt inn tolv vitner over fem dager med følelsesladde vitnemål.

Cosby vitnet ikke

I forrige uker gikk det ifølge The Washington Post rykter om at Cosby selv kunne komme til å vitne i dag, men det skjedde ikke. Det bekreftet Cosby selv til dommeren.

Dommeren ba også om å få stille Cosby noen spørsmål. Blant annet om han forstod hva som foregikk. Til det skal komikeren ha svart høyt og rungende «ja».

Partene holder nå sine prosedyrer i saken, og juryen kan begynne å diskutere rundt skyldspørsmålet allerede mandag ettermiddag lokal tid.

Over 50 kvinner har i løpet av de siste årene stått frem og anklaget Bill Cosby, kjent fra TV-serien «The Cosby Show», for overgrep. Noen av dem påstås å ha skjedd helt tilbake på 1960-tallet. De fleste av sakene er foreldet, siden det har gått så lang tid.

Jobbet på samme universitet

Cosby ble i desember 2015 tiltalt for seksuelle overgrep mot Andrea Constand i 2004.

Andrea Constand jobbet som basketballtrener ved et universitet i Philadelphia, samtidig som Bill Cosby var ansatt der. De var venner og hun har sagt at hun betraktet ham som en mentor. I 2004 inviterte han henne med hjem under påskudd av å ville gi henne karriereråd.

Ifølge Constand dopet han henne da ned med beroligende midler og vin, og misbrukt henne seksuelt. Fire måneder etterpå sluttet hun i jobben. Hun anmeldte forholdet året etter.

Cosby selv har alltid hevdet at Constand samtykket til det som skjedde mellom dem denne kvelden.

Kulturstrøm

 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP
 • Clinton toppar boklista i USA

  Tidlegare president Bill Clinton toppar den amerikanske boklista med thrillaren «Presidenten er savnet», melder Bok365. Clinton har skrive fiksjonsboka saman med den kjente forfattaren James Patterson. Førebels er boka seld i ein halv million eksemplar. Ho kjem snart på norsk ved Gyldendal forlag.

  Bill Clinton
  Foto: Bebeto Matthews / AP