Hopp til innhold

Biebers neste singel produsert av nordmann

Andreas Schuller fra Drøbak, alias Axident, produserer låten som er Justin Biebers neste singel.

Justin Bieber

Justin Bieber slipper sin fjerde singel fra den enormt suksessrike platen «Purpose».

Foto: ROBYN BECK / Afp

Andreas Axident

Andreas «Axident» Schuller

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Låten «Company» er den fjerde singelen fra Biebers plate «Purpose», som ble gitt ut i november, melder Inquisitr.

Fra før av har låtene «What Do You Mean?», «Sorry» og «Love Yourself» blitt gitt ut som singler, og samtlige har nådd førsteplassen på den amerikanske singellisten Billboard Hot 100.

Bakgrunn fra russebussmusikk

Låten er produsert av Andreas Schuller, som går under produsentnavnet Axident. Nordmannen, som begynte med å skrive sanger til russebusser, bor i Los Angeles og livnærer seg som produsent og låtskriver.

– Min spesialitet er grooves. Jeg lager ting som folk beveger seg til. Jeg trenger ikke lenger å kjempe om plassen min, det jeg kjemper om nå er de store hitene, sa Schuller i et intervju med NRK fra 2013.

Han har også skrevet låter for artister som Flo Rida, Pit Bull, Enrique Iglesias, Far East Movement, Inna, Adam Lambert og Acon.

Flere personer har æren for låten «Company», og den krediteres også Bieber, Jason «Poo Bear» Boyd, James Abrahart, Leroy Clampitt, James Wong, og Thomas Troelsen.

Enorm suksess

Biebers plate «Purpose» har vært en enorm kommersiell suksess, og har toppet albumlistene i 100 land. Den har solgt best av samtlige seks album han har gitt ut, hvorav alle har toppet albumlistene i USA.

Platesalget den første uka er blant tidenes beste, og kun Adeles «25» har vært i stand til å overgå det i nyere tid.

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen. Foto: Privat

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)