NRK Meny
Normal

Biebers neste singel produsert av nordmann

Andreas Schuller fra Drøbak, alias Axident, produserer låten som er Justin Biebers neste singel.

Justin Bieber

Justin Bieber slipper sin fjerde singel fra den enormt suksessrike platen «Purpose».

Foto: ROBYN BECK / Afp

Andreas Axident

Andreas «Axident» Schuller

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Låten «Company» er den fjerde singelen fra Biebers plate «Purpose», som ble gitt ut i november, melder Inquisitr.

Fra før av har låtene «What Do You Mean?», «Sorry» og «Love Yourself» blitt gitt ut som singler, og samtlige har nådd førsteplassen på den amerikanske singellisten Billboard Hot 100.

Bakgrunn fra russebussmusikk

Låten er produsert av Andreas Schuller, som går under produsentnavnet Axident. Nordmannen, som begynte med å skrive sanger til russebusser, bor i Los Angeles og livnærer seg som produsent og låtskriver.

– Min spesialitet er grooves. Jeg lager ting som folk beveger seg til. Jeg trenger ikke lenger å kjempe om plassen min, det jeg kjemper om nå er de store hitene, sa Schuller i et intervju med NRK fra 2013.

Han har også skrevet låter for artister som Flo Rida, Pit Bull, Enrique Iglesias, Far East Movement, Inna, Adam Lambert og Acon.

Flere personer har æren for låten «Company», og den krediteres også Bieber, Jason «Poo Bear» Boyd, James Abrahart, Leroy Clampitt, James Wong, og Thomas Troelsen.

Enorm suksess

Biebers plate «Purpose» har vært en enorm kommersiell suksess, og har toppet albumlistene i 100 land. Den har solgt best av samtlige seks album han har gitt ut, hvorav alle har toppet albumlistene i USA.

Platesalget den første uka er blant tidenes beste, og kun Adeles «25» har vært i stand til å overgå det i nyere tid.

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen. Foto: Privat

Kulturstrøm

  • Anmeldelse: I kampens glede

    Rappere kunne sikkert blitt enda bedre rimsmeder dersom de ble eksponert for André Bjerke. Både for hans dikt og for hans tanker om hvordan man lager dem. Peter Normann Waages biografi er en utmerket inngang til materien, skriver NRKs anmelder, Knut Hoem.

  • Fant 550 år gammel massegrav

    Arkeologer i Peru har oppdaget en gigantisk massegrav etter det som trolig er tidenes største ofring av barn. Levninger etter over 140 barn ble funnet. Massegraven er trolig rundt 550 år gammel.