Bieber spilte for 200.000 i Mexico

Synes du Justin Bieber samlet mange i Oslo? I Mexico City møtte 200.000 mennesker opp for å se tenåringsidolet.

Justin Biebers gratiskonsert på operataket skapte kaos i Oslo sentrum. 20.000 mennesker strømmet til området for å se attenåringens minikonsert.

I Mexico City, en by med omlag dobbelt så mange innbyggere som hele Norge, møtte det tidobbelte opp. 200.000 mennesker overvar ifølge flere kilder Biebers gratiskonsert i går.

I en video Bieber selv publiserte på Youtube, mener han sågar det var enda flere.

Se video fra Bieber-hysteri i Mexico:

Dro jente opp på scenen

Bieber åpnet konserten, som i Oslo, med monster-hiten «Baby» mens fansen messet navnet hans.

Som i Oslo brukte han også tiden mellom låtene til å prate med den hylende massen av, hovedsakelig, 10-14-årige jenter.

– Mexico City, her var det mange folk i dag. Alle er dere mine største fans! skal Bieber ha sagt ifølge nyhetsbyrået AP.

Men i motsetning til scenen ved Operaen, der vannet holdt fansen på betryggende avstand, fikk en heldig meksikansk jente anledning til å komme opp på scenen.

Da Bieber ga henne en bukett blomster og sang «One less lonely girl» i øret hennes, skal tårene ha strømmet ustoppelig, meldes det fra den meksikanske hovedstaden.

Ville unngå Oslo-kaoset

Kaoset i Oslo gjorde at meksikanske myndigheter på forhånd hadde satt inn ekstra vakthold. Foreløpig er det ikke meldt om skadde i løpet av minikonserten på Zocalo-plassen i gigantbyen.

80.000 fans kom seg gjennom sikkerhetskontrollen og var inne på selve konsertområdet, mens ytterligere 120.000 så konserten på storskjerm andre steder i byen, skriver Daily Mail.

Mange av dem skal ha overnattet utendørs i forkant av konserten for å kunne sikre seg best plassering.

Omlag 5.000 politimenn var til stede for å ivareta sikkerheten under konserten med Bieber, ifølge MTV.

– Alt i kveld var spesielt. Det var mange følelser i sving, men det var verdt det. Te Amo Mexico, twitret tenåringsidolet etter konserten.

Kulturstrøm

  • Avis: Facebook kan få rekordbot

    Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet med analyseselskapet Cambridge Analytica. Informasjonen kan være brukt under presidentvalget i USA og brexit-avstemningen i 2016 (NTB).

  • Bokåret 2019 er opna

    Kulturminister Trine Skei Grande opna «Bokåret 2019» under Nasjonal høgtlesingsdag i Oslo i dag. Året markerer at boka er 500 år, i tillegg til at Noreg er hovudland på den store bokmessa i Frankfurt i oktober. NRK arrangerer mellom anna Noregs største lesesirkel som ein del av den store markeringa.