NRK Meny
Normal

Bieber spilte for 200.000 i Mexico

Synes du Justin Bieber samlet mange i Oslo? I Mexico City møtte 200.000 mennesker opp for å se tenåringsidolet.

Justin Biebers gratiskonsert på operataket skapte kaos i Oslo sentrum. 20.000 mennesker strømmet til området for å se attenåringens minikonsert.

I Mexico City, en by med omlag dobbelt så mange innbyggere som hele Norge, møtte det tidobbelte opp. 200.000 mennesker overvar ifølge flere kilder Biebers gratiskonsert i går.

I en video Bieber selv publiserte på Youtube, mener han sågar det var enda flere.

Se video fra Bieber-hysteri i Mexico:

Dro jente opp på scenen

Bieber åpnet konserten, som i Oslo, med monster-hiten «Baby» mens fansen messet navnet hans.

Som i Oslo brukte han også tiden mellom låtene til å prate med den hylende massen av, hovedsakelig, 10-14-årige jenter.

– Mexico City, her var det mange folk i dag. Alle er dere mine største fans! skal Bieber ha sagt ifølge nyhetsbyrået AP.

Men i motsetning til scenen ved Operaen, der vannet holdt fansen på betryggende avstand, fikk en heldig meksikansk jente anledning til å komme opp på scenen.

Da Bieber ga henne en bukett blomster og sang «One less lonely girl» i øret hennes, skal tårene ha strømmet ustoppelig, meldes det fra den meksikanske hovedstaden.

Ville unngå Oslo-kaoset

Kaoset i Oslo gjorde at meksikanske myndigheter på forhånd hadde satt inn ekstra vakthold. Foreløpig er det ikke meldt om skadde i løpet av minikonserten på Zocalo-plassen i gigantbyen.

80.000 fans kom seg gjennom sikkerhetskontrollen og var inne på selve konsertområdet, mens ytterligere 120.000 så konserten på storskjerm andre steder i byen, skriver Daily Mail.

Mange av dem skal ha overnattet utendørs i forkant av konserten for å kunne sikre seg best plassering.

Omlag 5.000 politimenn var til stede for å ivareta sikkerheten under konserten med Bieber, ifølge MTV.

– Alt i kveld var spesielt. Det var mange følelser i sving, men det var verdt det. Te Amo Mexico, twitret tenåringsidolet etter konserten.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz