Bieber-hysteri i Oslo før operakonsert

Justin Bieber-fansen samles allerede nå på operataket, men de må belage seg på å vente en del timer før hovedpersonen selv ankommer scenen.

Video Live fra Justin Bieber-oppstyret på Opera-taket

SE VIDEO: Live fra Justin Bieber-oppstyret på Opera-taket

Tenåringsidolet fra Canada landet i går ettermiddag i Norge for første gang, og tusenvis av fans har samlet seg i Oslo i håp om et lite glimt av popstjernen. Etter flere timers venting i går fikk de endelig se sitt store idol da han vinket fra balkongen på hotell Royal Christiania.

I dag har enda flere fans kommet til, og store mengder har begynt å samle seg ved området mellom Jernbanetorget og operaen hvor det ryktes at konserten skal holdes.

Kommer først rundt klokka 21

Etter det NRK erfarer, skal konserten holdes på den store scenen i vannet utenfor operaen. Det har tidligere blitt meldt at Bieber skulle opptre mellom kl. 16 og 18, men dette skal ikke stemme.

En kilde ved Operaen, som ønsker å være anonym, sier til NRK.no at Biebers opptreden først skal skje mellom klokka 20 og 21 i kveld.

Oslopolitiets egen Twitter-konto opplyser at fansen trolig må vente enda litt til:

Justin Bieber vil trolig avholde konsert på en lekter i vannet utenfor Operaen, i kveld rundt kl 2100/2130., skriver de.

Dermed kan det bli mange timer å vente for de mange som allerede har samlet seg på operataket.

Flere politifolk er samlet for å holde orden på massene, og frykter nå at det kan skje ulykker i de trafikkerte områdene hvor den hylende fansen strømmer til.

– Nå prøver vi å få orden på all fansen, så vi slipper å få noen ulykker her sier politibetjenten Rune i Trafikkenheten i Oslo til «God kveld Norge».

20 sanitærvakter og to ambulanser kalt inn

Det er politiet og sikkerhetsselskapet Pro Sec som er ansvarlige for sikkerheten rundt Justin Bieber-besøket, men de skal være godt forberedt.

Bieber-fans ved operaen

Hundrevis av Bieber-fans har allerede samlet seg ved operaen.

Foto: Jørgen Dyremyhr Tyvand / Seerbilde

– Vi har tatt forbehold om at det skulle bli kaos da han kom, sier David Pedersen i Universal til NRK.no.

Røde Kors' Akershusavdeling har satt av Hjelpekorpset sitt på 20 mann til å være sanitærvakter.

– Vi forventer en del ungdom, så det er mulig vi må kalle inn forsterkninger fra lokallaget i Oslo, sier pressevakt Vivian Paulsen til NRK.no.

Foruten de tyve sanitærvaktene, kommer to ambulanser til å være tilstede.

– De tyve vaktene skal ta hånd om de som blir løftet ut av mengden, gi dem førstehjelp, drikke, mat eller luft ved behov, forteller Paulsen.

Torsdag skal det holdes en konsert til ære for kongeparet som fyller 75 år, og det er i den forbindelse den store scenen ute på en lekter er satt opp.

Fansen har derfor samlet seg i hopetall ved sikkerhetsgjerdene mot scenen, og håper nå at det er akkurat der idolet skal synge til dem.

Kulturstrøm

 • «Verdens verste menneske» nominert

  Filmen «Verdens verste menneske», regissert av Joachim Trier, er nominert som Norges Oscar-kandidat.

  Det kunngjorde direktør for Norsk filminstitutt, Kjersti Mo, på en pressekonferanse mandag.

  19 norske langfilmer ble vurdert til nominasjonen. Deretter ble tre filmer valgt videre. Filmen konkurrerte mot «Ninjababy» og «Den største forbrytelsen».

 • Filmspenning om plattformkollaps

  Filmen «Nordsjøen» pirker i selve grunnlaget for det norske velferdssamfunnet, nemlig oljen. En god spenningsfilm som trolig ville vært enda bedre om historiens miljøproblematikk hadde tatt større plass, skriver Birger Vestmo i Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra filmen "Nordsjøen".
  Foto: Fantefilm Fiksjon / Nordisk Film Distribusjon
 • Lettbeint animasjonsfilm

  I den nye animerte familiekomedien «Ron i ustand» er smarttelefonenes forbrukervennlige algoritmer utviklet til en megapopulær lekerobot. Hyggelig og lettbent, men ligner på mye vi har sett vært gjort bedre før, skriver Sigurd Vik i Filmpolitiet. Terningkast 3.

  Fra filmen "Ron i ustand"
  Foto: ©2020 20th Century Studios. All Rights Reserved.