NRK Meny
Normal

Se ny Bieber-dokumentar: Fansen lurte pressen

Det var Justin Bieber-hysteri i Oslo da popidolet gjestet Oslo i mai. Noen tenåringer klarte samtidig å lure pressen, og tiltrakk seg tusenvis av fans til et egenkomponert show, forklarer de i en NRK-dokumentar du kan se her.

Beliebers på jakt etter Justin.

Justin Bieber-fans dro fra Harstad til Oslo for å se idolet.

Justin Bieber live i Oslo

Verdens største tenåringsidolm Justin Bieber, snudde Oslo på hode i to dager.

Foto: Universal Music Norway

Det hersket komplett kaos i hovedstaden da verdens største popidol Justin Bieber var på en snarvisitt.

NRK Supers Megafon fulgte to ivrige fans som dro hele veien fra Harstad og til Oslo med håp om å få et glimt av superstjernen. Lite visste de da at de skulle opptre foran mengder med fans, samt forvirre de norske mediene.

SE DOKUMENTAREN ØVERST I SAKEN ALLEREDE NÅ.

Tiril og Tonje er begge 15 år gamle, og som mange andre blodfans av Justin Bieber. For dem var besøket til Bieber en av de største nyhetene på lang tid.

– Jeg har vært fan av han siden 2008, og kun sett han på YouTube og på bilder og sånn. Det har virket så helt uvirkelig at jeg noensinne skulle møte han, han er det største idolet mitt, og det er den største drømmen min, sier Tonje.

I dokumentaren forbereder jentene seg til turen til Oslo, og lager plakater og er med i alle konkurranser der møter med Bieber er premien.

Kaotiske tilstander

Samtidig forbereder jentene også et arrangement med en flash mob som skal foregå på Jernbanetorget dagen Justin Bieber skal holde en gratiskonsert. De har sammen med noen andre dansere og sangere leid inn en scene, og har laget en dans de skal få andre fans med på.

– Vi har prøvd å sette i gang et ganske stort arrangement. Vi har laget en dans, og har leid inn en scene, sier Tonje.

Når jentene kommer til Oslo, og jakten på Bieber begynner, er det mye frustrasjon når de står ved feil hotel, og jentene rekker akkurat ikke å se Bieber når han dukker opp på balkongen på Royal Christiania.

– Vi dro derfra 10 minutter etter at han kom ut. Da hadde vi ventet i seks timer.

Men det er deres eget arrangement som er i fokus, og på den store dagen hersker det også kaos og usikkerhet i Oslos gater. Titusenvis av unge jenter går hvileløst fra sted til sted, ettersom beskjeder og meldinger om hvor Bieber er stadig endrer seg.

De store mediene følger hendelsene med argusøyne, og prøver å oppdatere den desperate fansen så godt det lar seg gjøre.

(Saken fortsetter etter bildet)

Popstjernen Justin Bieber holder konsert på scenen ved operaen.

Hylende fans har kun ett ønske: Å se helten Justin Bieber.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix


– Norges største Bieber-arrangement

Midt på dagen skriver Dagbladet at politiet har fått inn en melding om et arrangement i kalenderen sin:

– Vi har fått meldt inn i vår aktivitetskalender at det skal være et show med Justin Bieber på Oslo S eller Operaen mellom 16 og 18. Vi vet foreløpig ikke noe mer om dette, og det er heller ikke bekreftet. Det står et spørsmålstegn bak meldinga i kalenderen, sier operasjonsleder Tor Jøkling

Mengder av fans samler seg ved Østbanehallen der scenen blir satt opp, og krysser fingrene for at det er Bieber som skal opptre. Det er det ikke.

– Alle tror at han skal opptre på vår scene, sier jentene med bekymring i stemmen.

På plass på Jernbanetorget er det nødt til å ta livet av ryktene og forventningene, og forteller at Bieber IKKE blir å se på den lille scenen.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle møte opp SÅ mange, sier Tiril.

– Det er kanskje Norges største Bieber-arrangement, sier Tonje.


Mer trøbbel

Rett før det er på tide å entre scenen, kommer beskjeden om at de fleste sangerne og danserne har trukket seg. Igjen står jentene fra Harstad og et par andre.

– Det er nesten ingen sangere her, og vi er kun fem dansere. Mange av sangerne har droppet ut i siste liten fordi de ikke turte fordi det er så mange folk her.

En drøy time etter de opprinnelig skulle ha startet, er det endelig klart for å vise frem dansen de har laget, og det går over all forventning.

– Jeg er så glad nå! Jeg trodde det skulle bli så dårlig, og så ble det så perfekt liksom, sier Tonje etter opptredenen.


Bieber-dag

I forbindelse med premieren på dokumentaren, har norske Justin Bieber-fans sørget for at det er «Bieber-day» i Norge i dag.

Bieber Day

Den norske Bieber-dagen er i dag.

Foto: Justin Bieber Norway / Facebook

«Den 18. oktober er det meningen at ALLE beliebers skal ha på seg lilla klær for å vise verden at det er mange av oss og at vi er beliebere. Vi velger denne dagen siden fordi dokumentaren om norske beliebers kommer på norsk TV denne dagen.

Vi vil lage en video av belieberne som er med på prosjektet, så det er fint hvis alle kan sende et bilde av seg selv med bieber-klær til bieberday@hotmail.com»

  • Se hele dokumentaren på Megafon på NRK Super i kveld klokken 19.00, eller øverst i denne saken allerede nå.