Beyoncé satte verdensrekord

Superstjernen Beyoncé la onsdag kveld ut bilde av sin gravide tvillingmage, og slo dermed rekorden for flest likes på Instagram. Over 7,5 millioner mennesker har så langt likt bildet hennes. Dermed må tidligere rekordholder Selena Gomez se seg slått.

Kulturstrøm

  • Vixenprisene deles ut i kveld

    En del av influencerne er ikke bevisst nok på den enorme stemmen og påvirkningen de har, mener jurylederen i Vixen Influencer Award, Astrid Valen-Utvik. Siden 2018 har stemmesystemet blitt endret, og det er kommet inn rekordmange stemmer. Hele juryen er byttet ut, og har dessuten brukt mer tid på å sørge for at de nominerte følger retningslinjene for blant annet merking av kommersielt innhold, etter å ha fått mye kritikk for nettopp dette. Men norske bloggere og influencere har fortsatt et stykke å gå når det kommer til etikk og moral, sier Valen-Utvik i NRK Nyhetsmorgen:

    Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø
  • Gir tilskudd til filmfestivaler

    Norsk filminstitutt gir et tilskudd på drøye 16 millioner kroner fordelt på 17 filmfestivaler over hele landet, skriver instituttet på sin nettside. Hensikten er å bidra til flere publikummere og mer varierte filmtilbud. Blant festivalene som får støtte, er flere festivaler som henvender seg til barn og unge. Instituttet mener filmfestivaler er et viktig supplement til den ordinære kinodistribusjonen i Norge.

Flere kulturnyheter