Beyoncé overrasket med nytt album

Natt til søndag kom Beyoncé (34) med et nytt og etterlengtet album. Ikke overraskende var det kun tilgjengelig på ektemannens strømmetjeneste, Tidal.

Akkurat som Kanye West gjorde med sitt siste album, «The Life of Pablo», sverger Beyoncé lojalitet til Tidal, strømmetjenesten som er eid av ektemannen Jay-Z.

34-åringen har også samarbeidet med HBO – lørdag hadde kanalen eksklusiv premiere på en én times lang kortfilm om superstjernen.

Selve utgivelsen av albumet «Lemonade» kom klokka fire natt til søndag, kort tid etter kortfilmen hadde hatt premiere, og har gjesteopptredener av artister som Jack White, The Weeknd, James Blake og Kendrick Lamar.

Sint og politisk

Amerikanske medier karakteriserer albumet som både rått, personlig og politisk. Den 34 år gamle superstjernen siterer blant annet den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Malcolm X i sangen «Don't Hurt Yourself». Hun sier:

The most disrespected person in America, is the black woman. The most unprotected person in America is the black woman

Beyoncé siterer Malcolm X

Den politiske tonen og tematikken kommer ikke som noen stor overraskelse etter at Beyoncé tidligere i år slapp låten «Formation». Både sangen og videoen hadde tunge referanser til #blacklivematters-bevegelsen, og sangeren framsto som mer politisk og aggressiv enn noensinne. Det amerikanske humorprogrammet Saturday Night Live omtalte singel-slippet som «The Day Beyoncé turned Black».

Les også: Beyoncé stal pauseshowet under Super Bowl

Spekulasjoner om musikkbransjens mektigste par

I den samme låten som Beyoncé siterer en av Malcolm Xs taler, skaper hun også grobunn for spekulasjoner om sitt eget ekteskap.

Det har allerede versert rykter om at verdens mest kjente musikkpar har hatt problemer i ekteskapet. I låten «Don't Hurt Yourself» setter Beyoncé skapet på plass med tekster som:

Who the fuck do you think I am?
You ain’t married to no average bitch boy
You can watch my fat ass twist boy
As I bounce to the next dick boy
And keep your money, I got my own
Get a bigger smile on my face, being alone

Hva eller hvem sangen egentlig handler om er det ingen som vet, men på nettet ser både fans og amerikanske medier ser ut til å tro at Beyoncé synger om ekteskapsproblemer og utroskap.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • 26,9 millioner til musikk

  Kulturrådet bevilger 26,9 millioner kroner til 227 musikkprosjekter over hele landet.

  45 av prosjektene som har fått tildeling er rettet mot barn og unge, opplyser Kulturrådet.

  – Vi ønsker et større mangfold blant søkerne til arrangørordningen, særlig når det gjelder hvilke publikumsgrupper prosjektene treffer, sier leder i musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte, Jan Ole Otnæs.

  Til sammen er det gitt tilskudd til flere enn 1.350 konserter over hele landet og i utlandet.

 • Artisten R. Kelly kjent skyldig

  Mandag kveld ble den tidligere artisten R. Kelly (54) funnet skyldig i blant annet menneskehandel og seksuelle overgrep. Det skriver Reuters. Rettssaken startet 18. august. Han er også siktet for kidnapping, bestikkelser og tvangsarbeid, samt å ha manipulert og truet til seg sex med mindreårige jenter.

  Juryen, som bestod av sju menn og fem kvinner, har diskutert skyldsspørsmålet siden fredag ettermiddag. Nå som juryen har funnet ham skyldig, risikerer den tidligere artisten flere tiår i fengsel. Han ble dømt skyldig på alle ni tiltalepunkter. R. Kelly hevder selv han er uskyldig.

 • Bronse i VM i kokkekunst

  Even Strandbråten Sørum fra Valdres var med i den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'or i Lyon i Frankrike, eller verdensmesterskapet i kokkekunst. Det norske laget fikk tredjeplass i konkurransen. Innlandet har dermed fått en fersk matmedaljør.