NRK Meny
Normal

Beyoncé overrasket med nytt album

Natt til søndag kom Beyoncé (34) med et nytt og etterlengtet album. Ikke overraskende var det kun tilgjengelig på ektemannens strømmetjeneste, Tidal.

Laster Instagram-innhold

Akkurat som Kanye West gjorde med sitt siste album, «The Life of Pablo», sverger Beyoncé lojalitet til Tidal, strømmetjenesten som er eid av ektemannen Jay-Z.

34-åringen har også samarbeidet med HBO – lørdag hadde kanalen eksklusiv premiere på en én times lang kortfilm om superstjernen.

Selve utgivelsen av albumet «Lemonade» kom klokka fire natt til søndag, kort tid etter kortfilmen hadde hatt premiere, og har gjesteopptredener av artister som Jack White, The Weeknd, James Blake og Kendrick Lamar.

Laster Instagram-innhold

Sint og politisk

Amerikanske medier karakteriserer albumet som både rått, personlig og politisk. Den 34 år gamle superstjernen siterer blant annet den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Malcolm X i sangen «Don't Hurt Yourself». Hun sier:

The most disrespected person in America, is the black woman. The most unprotected person in America is the black woman

Beyoncé siterer Malcolm X

Den politiske tonen og tematikken kommer ikke som noen stor overraskelse etter at Beyoncé tidligere i år slapp låten «Formation». Både sangen og videoen hadde tunge referanser til #blacklivematters-bevegelsen, og sangeren framsto som mer politisk og aggressiv enn noensinne. Det amerikanske humorprogrammet Saturday Night Live omtalte singel-slippet som «The Day Beyoncé turned Black».

Les også: Beyoncé stal pauseshowet under Super Bowl

Spekulasjoner om musikkbransjens mektigste par

I den samme låten som Beyoncé siterer en av Malcolm Xs taler, skaper hun også grobunn for spekulasjoner om sitt eget ekteskap.

Det har allerede versert rykter om at verdens mest kjente musikkpar har hatt problemer i ekteskapet. I låten «Don't Hurt Yourself» setter Beyoncé skapet på plass med tekster som:

Who the fuck do you think I am?
You ain’t married to no average bitch boy
You can watch my fat ass twist boy
As I bounce to the next dick boy
And keep your money, I got my own
Get a bigger smile on my face, being alone

Hva eller hvem sangen egentlig handler om er det ingen som vet, men på nettet ser både fans og amerikanske medier ser ut til å tro at Beyoncé synger om ekteskapsproblemer og utroskap.

Laster Twitter-innhold