Beyoncé overrasket med nytt album

Natt til søndag kom Beyoncé (34) med et nytt og etterlengtet album. Ikke overraskende var det kun tilgjengelig på ektemannens strømmetjeneste, Tidal.

Akkurat som Kanye West gjorde med sitt siste album, «The Life of Pablo», sverger Beyoncé lojalitet til Tidal, strømmetjenesten som er eid av ektemannen Jay-Z.

34-åringen har også samarbeidet med HBO – lørdag hadde kanalen eksklusiv premiere på en én times lang kortfilm om superstjernen.

Selve utgivelsen av albumet «Lemonade» kom klokka fire natt til søndag, kort tid etter kortfilmen hadde hatt premiere, og har gjesteopptredener av artister som Jack White, The Weeknd, James Blake og Kendrick Lamar.

View this post on Instagram

#LEMONADE premieres on 4.23 9ET | 6PT HBO

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Sint og politisk

Amerikanske medier karakteriserer albumet som både rått, personlig og politisk. Den 34 år gamle superstjernen siterer blant annet den amerikanske borgerrettighetsforkjemperen Malcolm X i sangen «Don't Hurt Yourself». Hun sier:

The most disrespected person in America, is the black woman. The most unprotected person in America is the black woman

Beyoncé siterer Malcolm X

Den politiske tonen og tematikken kommer ikke som noen stor overraskelse etter at Beyoncé tidligere i år slapp låten «Formation». Både sangen og videoen hadde tunge referanser til #blacklivematters-bevegelsen, og sangeren framsto som mer politisk og aggressiv enn noensinne. Det amerikanske humorprogrammet Saturday Night Live omtalte singel-slippet som «The Day Beyoncé turned Black».

Les også: Beyoncé stal pauseshowet under Super Bowl

Spekulasjoner om musikkbransjens mektigste par

I den samme låten som Beyoncé siterer en av Malcolm Xs taler, skaper hun også grobunn for spekulasjoner om sitt eget ekteskap.

Det har allerede versert rykter om at verdens mest kjente musikkpar har hatt problemer i ekteskapet. I låten «Don't Hurt Yourself» setter Beyoncé skapet på plass med tekster som:

Who the fuck do you think I am?
You ain’t married to no average bitch boy
You can watch my fat ass twist boy
As I bounce to the next dick boy
And keep your money, I got my own
Get a bigger smile on my face, being alone

Hva eller hvem sangen egentlig handler om er det ingen som vet, men på nettet ser både fans og amerikanske medier ser ut til å tro at Beyoncé synger om ekteskapsproblemer og utroskap.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Festivalsjef etterlyser korona-svar

    Filmfestivalsjef Tonje Hardersen i Haugesund venter fortsatt på svar om hvordan koronaregelen om én meters avstand, skal tolkes helt konkret. Hun sier til Dagsavisen at hun har ventet på svar i tre uker. Festivalen starter 14. august.

  • Larsson bryt med Huawei

    Den svenske artisten Zara Larsson bryt samarbeidet med det kinesiske telekommunikasjonsselskapet Huawei, ifølge svenske medium. Huawei blir kopla til kinesisk etterretning, noko dei tilbakeviser. Larsson vil gi bort det ho har tent på kampanjen.

  • Nye kinofilmar tidlegare på nett

    Ein historiske avtale i USA gjer det mogleg for filmstudioet Universal å sleppe storfilmar til leige på nett berre 17 dagar etter kinopremiere. Vanlegvis tar det fleire månader før nye filmar vert slopne på nett.