Betatt av "tatt av kvinnen"

Vellykkete romantiske komedier er mangelvare i norsk film. Regissør Petter Næss klarer det bedre enn de fleste andre.

Tatt og opptatt av kvinnen.
Foto: Foto/Copyright: SF Norge AS

”Tatt av kvinnen” dreies i retning av samlivs historie i kjærlighetens katastrofe område. Med besluttsomme kvinner og fomlete menn som lunter seg gjennom følelsenes stormkast.

Tatt av Kvinnen-regissør Petter Næss (v.) og produsent Olav Øen

Tatt av Kvinnen-regissør Petter Næss (v.) og produsent Olav Øen

Foto: Foto/Copyright: Odd-Steinar Tøllefsen

Petter Næss er inspirert av britiske komedier, uten å kopiere. Filmen står støtt og på egne ben, og er basert på Erlend Loes debut roman. Kløktig nok er forfatterens stemme beholdt. Velartikulert uten å virke oppstyltet.

En humoristisk, underfundig og veldreid film med en anelse alvorlig underlag.

Til og med på do

Hun prater høylydt om harmoni og stillhet og dukker opp over alt til og med på do.. Og så snakker hun så fort. Marianne (spilt av Marian Saastad Ottesen) invaderer hans liv og tar styringen. Han er keitete og tafatt. Hun er entusiastisk og tilhenger av plutselig innfall og følelser.

Når hun flytter inn med 12 pappesker og en gul kommode, skjønner han at har nok fått seg en kjæreste. Det er forvirrende for en forsvarsløs mann som innser at han er en amatør når det gjelder kvinner og kjærlighet. Heldigvis har han mannsfelleskapet og Peter Stormare i svømmehallen å ty til for tvilsomme råd.

Tatt av kvinnen
Foto: SF Norge AS

Bra kjemi

Trond Fausa Aurvåg er blitt ekspert på tafatte mannsroller og er som skapt til denne. Med overbevisende kjemi til en sjarmerende Marian Saastad Ottesen.

”Tatt av kvinnen” forteller lunt og humoristisk om feilslått kommunikasjon mellom kjønnene og det absurde i et umulig forhold. Det hele sett fra mannens synspunkt. Krydret med vittige situasjoner og små finurlige øyeblikk.

En lett og leken film, men ikke FOR lettbent.

Terningkast

Terningkast fem
Tatt av kvinnen
Foto: SF Norge AS

 

Kulturstrøm

  • Gir seg som festivalsjef

    Lasse Lauritz Pettersen slutter som sjef for Buktafestivalen i Tromsø, skriver Nordlys (krever innlogging). Pettersen har jobbet for festivalen siden 2007, og har fått ny stilling som kommunikasjonsrådgiver i Troms fylkeskommune.

  • Lager film om kampene i Narvik


    Filmskaper Tommy Wirkola vil lage film om kamphandlingene i og rundt Narvik i 1940. Det er mange bøker som tar for seg disse kampene, men det er hittil ikke laget film om denne delen av andre verdenskrig, sier historiker Knut Werner-Hagen.