Kjendisene i kø for Erlend og Steinjo

... eller hva sier du til Fredrik Skavlan, Jenny Skavlan, Atle Antonsen, Steiar Sagen, Charlotte Thorstvedt, Atle Antonsen, Linn Skåber, Christer Falck, Bård Tufte Johansen og Harald Eia?

Erlend og Steinjo

Erlend og Steinjo har fått med seg Jenny Skavlan i sin nye serie; «Påpp & råkk».

Foto: Brødrene Loewe AS/NRK

Det er på NRK3 og spesielt på onsdager det skjer denne høsten.

Etter at gjengen i «Trekant» har gitt stafettpinnen videre til «Radioresepsjonen på TV», er det Erlend og Steinjo sin tur med sitt rykende ferske program; «Påpp & råkk».

– Det er en slags videreutvikling av «Slå på ring», bare i rent dramaformat, forteller Stein Johan Grieg Halvorsen til NRK.no.

– Jævlig morsomt

– I serien har Erlend og jeg startet butikken Påpp & Råkk. Her selger vi brukte LP-plater mens vi egentlig drømmer om å slå gjennom med låten «Påpp and Råkk forever». Men det meste går som regel veldig galt, forteller Steinjo.

(Saken fortsetter under videovinduet)

Video Påpp&Råkk: Atle Antonsen som besatt mann

En av de som kommer innom platesjappa, er Overlord of Destruction, spilt av Atle Antonsen.

– Vi skal vel over i fantasiens verden her. Det er jo et ganske viltert scenario, men jævlig morsomt. Dette minner ikke om noe annet de har gjort, som vanlig, sier Atle Antonsen til NRK.no.

– Hvordan fikk Erlend og Steinjo overtalt deg til å bli med på dette?

Påpp & råkk

«Påpp & råkk» har starter onsdag 10. november på NRK3.

– Jeg synes de er veldig bra. Og de er jo voldsomt entusiastiske, og i min alder gidder man bare å jobbe med entusiaster. De er verdt å ta vare på, sier «mannen uten hals».

– Sært

Han mener Erlend og Steinjo er de som jobber mest i TV-bransjen, og for lavest timelønn.

– De jobber veldig mye og er perfeksjonister. Og de har klare meninger om hva de ønsker, selv om jeg tror de ikke tok seg bryet med å fortelle detaljert hva vi skulle gjøre denne gangen.

Jeg bare hørte noe om Overlord og noe slikt og sa ja med en gang.

– Er dette noe av det særeste du har vært med på?

– Jeg tror akapella plystreshowet mitt på en time og et kvarter for 800 betalende publikummere på Samfundet var hakket særere. Men dette er jo helt klart sært.

– Tøff kjærlighet

Et annet fellesprosjekt for gutta er den brennende heite Frøken Pizzaland, spilt av Jenny Skavlan. Sammen med sin makker Fredrik Skavlan jobber hun i pizzasjappa der både Erlend og Steinjo bestiller middagen sin.

Video Frøken Pizzaland

Begge er sikre på at de har sjans på henne, men vil hun velge noen av dem?

– Frøken Pizzaland er en gjengangsfigur i serien. Ideen ble født ved at Erlend av en eller annen absurd grunn kom på en låt med tittel «Frøken Pizzaland». Det var veldig tidlig i prosessen, og til slutt fikk vi en figur ut av det, forteller Steinjo.

Mange kjente fjes

– Dere har fått med Fredrik Skavlan i serien. Vi trodde han var for seriøs for slike ting?

– Han er jo egentlig veldig seriøs. Men han har vært med på innspilling med oss før, så et eller annet må vi ha gjort riktig, sier Steinjo.

I tillegg til Fredrik Skavlan får vi også møte Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen, Harald Eia og Trond Fausa Aurvåg.

– Jeg tror alle som er med er fan av Erlend og Steinjo, så det er ikke noe vanskelig å få dem til å stille opp, sier Atle Antonsen.

Han mener serien vil bli mottatt med entusiasme av de som liker det litt uvanlige og musikalske.

– Og jeg tror det er slik at enten liker du dem, eller så liker du dem ikke.

Se Påpp & råkk på NRK3, onsdager klokken 22.30 og i NETT-TV.

Kulturstrøm