NRK Meny

Beste vår for norsk film på 10 år

I første halvår av 2018 har det blitt solgt 5.493.200 billetter på norske kinoer. For norsk film har året så langt vært blant de beste siden Max Manus-året i 2009. – Når vi i tillegg vet at det bl.a. kommer en ny Karsten og Petra-film i august («På skattejakt»), selveste «Skjelvet» 31. august, «Månelyst i Flåklypa» 21. september, «Mordene i Kongo» i oktober og «Sonja» til jul, ser dette ut til å bli et toppår for norsk film, sier adm. direktør Guttorm Petterson i Film & Kino.

Den 12. mann/Thomas Gullestad
Foto: pressebilde/Nordisk Film

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz