Hopp til innhold

Best på Iphone akkurat nå

Rune har valgt ut tre spillfavoritter på Iphone.

Angry Birds

Ikke kødd med disse fuglene!

Foto: Rovio.com

Tusenvis av spill er tilgjengelig på det som nå er en av verdens mest populære bærbare spillkonsoller. På kort tid har Apple meldt seg inn i spillmarkedet, og med den store mengden gode spill har nok både Sony (PSP) og Nintendo (DS) fått et par ekstra grå hår.

Jeg har valgt ut tre av mine Iphone-favoritter for øyeblikket, har du andre forslag så sleng de inn i kommentarfeltet!

Angry Birds

Skjermbilde fra Angry Birds.

Foto: Rovio.com

Angry Birds

Grønne griser stikker av med eggene til «dei sinte fuglane», som på sin side bestemmer seg for å ta en grusom hevn.

Angry Birds er et spill hvor du skyter små fugler ut fra en sprettert for å knerte grisene, de gjemmer seg gjerne i slott, hus eller andre konstruksjoner. Dermed må fuglene ta i bruk sine hemmelige krefter for å få sin hevn.

I tillegg til en helt vanlig fugl, finnes det i spillet fire typer fugler som hver har sin unike egenskap. Du må ta i bruk alle sammen for å komme deg igjennom spillet.

Splittfuglen kan dele seg i tre mindre fugler for å treffe et større område, bombefuglen sprenger seg selv når den treffer målet, flyfuglen slipper eggbomber fra lufta og kamikazefuglen smeller inn i målet med ekstra kraft.

Har du spilt det gamle spillet Tanks, så kommer du til å kjenne igjen Angry Birds. Dette spillet er lett og forståelig for nybegynnere, men krever kløkt og presisjon om du skal klare alle brettene.

Se traileren til spillet her:

(les om spillet Tumbledrop under videoen)

Tumbledrop

Slik ser åpningskjermen til Tumbledrop ut.

Foto: Tumbledrop.com

Tumbledrop

Dette er en type spill vi har sett mye av tidligere, spesielt på PC (blant annet Totem Destroyer ). Tumbledrop er likevel et fargerikt spill, som er enkelt å forstå selv for de minste.

Målet med spillet er å få den stjerneformede klossen på toppen trygt ned på bakken, uten at den faller i vannet. Det får du til ved å fjerne en og en kloss.

Det høres kanskje lett ut, men etterhvert øker vanskelighetsgrader betraktelig og du vil få en skikkelig utfordring på bryne deg på.

De forskjellige klossene har forskjellig vekt og dermed må du både balansere, beregne og be om at stjerna faller akkurat der du vil.

Se traileren til spillet her:

(les om spillet Plants vs. Zombies under videoen)

Plants vs. Zombies

Slik ser åpningskjermen til Plants vs. Zombies ut.

Foto: Popcap Games

Plants vs. Zombies

Alt du ønsker er en fredelig hage med blomster, men så kommer selvfølgelig zombier for å spise deg. Dette skjer 4 av 7 huseiere i Norge, og da er Plants vs. Zombies et ypperlig spill hvor du kan øve på å beskytte deg.

Spillet er såre enkelt, stans zombiene fra å komme frem til huset ditt ved å plante aggressive planter og sopper i veien.

Hver blomst og sopp har spesielle egenskaper som hjelper deg i kampen mot de blodtørstige monstrene. Plants vs. Zombies er et forsvarsspill med en liten vri, og igjennom de mange brettene møter du mange forskjellige utfordringer.

Dette er en av de artigste og mest avhengighetsskapende spillene jeg har spilt på Iphone, anbefales!

Se traileren til spillet her:

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse ord for ord

Fosse-fest i 40 timer

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.