Bernhofts nye bestefar

Jarle Bernhoft er på turné med Joe Cocker, som han har adoptert som sin egen bestefar og kaller en veldig bra pubsanger. Hør Bernofts nye singel «Choices» her!

Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft er på turné i Tyskland med Joe Cocker.

Foto: K&U / K&U

Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft er fornøyd med sin tilværelse som artist. I disse dager varmer han opp for ...

Foto: Universal
Joe Cocker

... Joe Cocker som er på turné i Tyskland.

Foto: Madalyn Ruggiero / AP

Jarle Bernhoft, musikeren som mange husker fra sin tid som frontfigur i bandet Span , fortsetter ufordtrødent sin solokarriere. Akkurat nå som oppvarmer for selveste Joe Cocker på hans turné i Tyskland.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Bestefar»

Bernhoft karakteriserer Cocker som en pubsanger han har adoptert som sin egen «bestefar».

- Jeg synes jo på sett og vis at han er en veldig bra sånn pubsanger, som på snålt vis har blitt verdensstjerne, sier Jarle Bernhoft med et glimt i øyet til Nitimen i NRK P1.

- Han har noen fantastiske coverversjoner, som Beatles’ «With a little help from my friends». Og det har nesten blitt varemerket hans. Men han har en utrolig tilstedeværelse på scenen, sier han videre og forteller at han ser konsertene til artisten han varmer opp for.

Jarle Bernhoft på Eurosonic 15.01.2010

Jarle Bernhoft på Eurosonic i Nederland i 2010.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

- Ja, han har så flotte kordamer, sier han spøkefullt.

- Men han er veldig hyggelig, tilbaketrukket og tilbakelent fyr, så jeg har adoptert ham som bestefar.

Jarle Bernhoft debuterte som soloartist i 2008 med albumet «Ceramik City Chronicles» og i januar kom det doble livealbumet «1:Man 2:Band». Nå er han aktuell med singelen «Choices».

At han valgte å begynne for seg sjøl som et enmannsband hadde økonomiske årsaker, og ikke fordi han ikke liker å spille med andre.

Norske artister på Spot 2009 i Århus: Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft på scenen under Spot-festivalen i Århus i 2009.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

- For meg var det egentlig en aldri så liten privat «finanskrise» som satte i gang hele greia. Jeg har jo et band, og vi er ni stykker når vi drar på turné. Men det gikk jo ikke. Joe Cocker kan gjøre sånt, men det kan ikke jeg, sier Jarle Bernhoft som innrømmer at det av og til blir litt ensomt.

- Jeg må innrømme at jeg trives veldig godt i eget selskap, men etter to uker begynner det å bli litt tomt, ja. Så jeg kan savne det å spille sammen med andre. Men så lenge det er musikalsk utfordrende å spille alene, så kommer jeg til å gjøre det mye.

Jarle Bernhoft trives med en tilværelse som artist der han ikke er blitt verdenskjent artist, og tiltrekkes ikke av den stjernetilværelsen han ser Joe Cocker har.

- Nei, jeg må nok innrømme at jeg får mer kick og blir mer nervøs av å spille konserter hjemme i stua hos folk, enn for 7.000 mennesker. Jeg misunner ikke Joe Cocker det der med at det kan bli stor ståhei bare han går nedover en vanlig gate.

Kulturstrøm

 • Soloartister med bandkarriere

  Begge prøvde seg som soloartister i tillegg til å være frontfigurer av to av tidenes største band, The Rolling Stones og Queen. Radioprogrammet P.I.L.S. tar for seg historien til Mick Jagger og Freddie Mercury.

  I denne utgåva av P.I.L.S. med Finn Tokvam og Bård Ose handlar det om då Mick Jagger og Freddie Mercury, frontfigurane i The Rolling Stones og Queen, begge prøvde seg som popartistar midt på 1980-talet.
 • Sinne over kvinner i krigsspill

  I et av verdens mest populære krigsspill får du blant annet stå på ski i «Slaget om Narvik» og sabotere Rjukan-anlegget. Men spillbare kvinnelige karakterer får blodet til å koke hos spillere.

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP