Hopp til innhold

Bernhofts nye bestefar

Jarle Bernhoft er på turné med Joe Cocker, som han har adoptert som sin egen bestefar og kaller en veldig bra pubsanger. Hør Bernofts nye singel «Choices» her!

Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft er på turné i Tyskland med Joe Cocker.

Foto: K&U / K&U

Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft er fornøyd med sin tilværelse som artist. I disse dager varmer han opp for ...

Foto: Universal
Joe Cocker

... Joe Cocker som er på turné i Tyskland.

Foto: Madalyn Ruggiero / AP

Jarle Bernhoft, musikeren som mange husker fra sin tid som frontfigur i bandet Span , fortsetter ufordtrødent sin solokarriere. Akkurat nå som oppvarmer for selveste Joe Cocker på hans turné i Tyskland.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Bestefar»

Bernhoft karakteriserer Cocker som en pubsanger han har adoptert som sin egen «bestefar».

- Jeg synes jo på sett og vis at han er en veldig bra sånn pubsanger, som på snålt vis har blitt verdensstjerne, sier Jarle Bernhoft med et glimt i øyet til Nitimen i NRK P1.

- Han har noen fantastiske coverversjoner, som Beatles’ «With a little help from my friends». Og det har nesten blitt varemerket hans. Men han har en utrolig tilstedeværelse på scenen, sier han videre og forteller at han ser konsertene til artisten han varmer opp for.

Jarle Bernhoft på Eurosonic 15.01.2010

Jarle Bernhoft på Eurosonic i Nederland i 2010.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

- Ja, han har så flotte kordamer, sier han spøkefullt.

- Men han er veldig hyggelig, tilbaketrukket og tilbakelent fyr, så jeg har adoptert ham som bestefar.

Jarle Bernhoft debuterte som soloartist i 2008 med albumet «Ceramik City Chronicles» og i januar kom det doble livealbumet «1:Man 2:Band». Nå er han aktuell med singelen «Choices».

At han valgte å begynne for seg sjøl som et enmannsband hadde økonomiske årsaker, og ikke fordi han ikke liker å spille med andre.

Norske artister på Spot 2009 i Århus: Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft på scenen under Spot-festivalen i Århus i 2009.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

- For meg var det egentlig en aldri så liten privat «finanskrise» som satte i gang hele greia. Jeg har jo et band, og vi er ni stykker når vi drar på turné. Men det gikk jo ikke. Joe Cocker kan gjøre sånt, men det kan ikke jeg, sier Jarle Bernhoft som innrømmer at det av og til blir litt ensomt.

- Jeg må innrømme at jeg trives veldig godt i eget selskap, men etter to uker begynner det å bli litt tomt, ja. Så jeg kan savne det å spille sammen med andre. Men så lenge det er musikalsk utfordrende å spille alene, så kommer jeg til å gjøre det mye.

Jarle Bernhoft trives med en tilværelse som artist der han ikke er blitt verdenskjent artist, og tiltrekkes ikke av den stjernetilværelsen han ser Joe Cocker har.

- Nei, jeg må nok innrømme at jeg får mer kick og blir mer nervøs av å spille konserter hjemme i stua hos folk, enn for 7.000 mennesker. Jeg misunner ikke Joe Cocker det der med at det kan bli stor ståhei bare han går nedover en vanlig gate.

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.