NRK Meny
Normal

Se Jarle Bernhoft sjarmere Ellen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jarle Bernhoft fikk stående applaus da han opptrådte i Ellen DeGeneres' talkshow. – Men fokuset mitt er på Norge, sier artisten.

– Helt inntil jeg sto i studio og skulle på hadde jeg mine tvil om at dette faktisk var ekte. Nå er jeg bare fornøyd med at det gikk så bra. Jeg var avslappet og «lugn» gjennom hele greia og fikk gode tilbakemeldinger, sier Jarle Bernhoft til NRK.no.

Han er nå tilbake i Norge etter en snartur til USA tidligere i uka.

Onsdag framførte han låta «C'mon Talk» i Ellen DeGeneres' talkshow, til stående applaus fra publikum.

Oppdaget på Youtube

35-åringen ble booket til studioet i California etter at talkshowverten hadde sett ham opptre på Youtube.

– Youtube-sensasjonen og enmannsbandet Bernhoft kom helt fra Norge for å synge i showet. Du kommer til å nynne på låta i dagevis, og undres over hvordan han greide det enda lenger.

Slik blir Bernhofts enmannsopptreden omtalt på nettsiden til DeGeneres' show.

– Jeg la ut en video på Youtube for å vise til vennene mine, og interessen eksploderte. Jeg har ikke mange venner, sa Bernhoft under intervjuet med talkshowverten, til latter fra salen.

Se Bernhoft spille i «The Ellen DeGeneres Show»:

– Knær som gelé

Ellen DeGeneres' talkshow går på dagtid på kanalen NBC. Det samler daglig rundt tre millioner seere.

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres' talkshow har daglig rundt tre millioner seere. Programmet har gått i åtte år, og vunnet flere Emmy-statuetter.

Foto: Chris Pizzello / Ap
Simon Cowell

Musikkprofil og tv-talentjeger Simon Cowell var gjest sammen med Bernhoft i Ellen DeGeneres' show.

Foto: Jason DeCrow / AP

– Knærne mine var som gelé, kvitret Bernhoft rett etter opptaket av programmet i Warner Bros.' lokaler i Burbank, California.

Han sier opplegget rundt DeGeneres var svært profesjonelt.

– De andre gjestene i programmet hadde enorme bodyguards, så de er litt større på stjerneriet der borte enn her. Det var veldig mange som jobbet der, og sylproffe folk. Jeg opplevde det som veldig «smooth», sier nittedølen.

Bernhoft var gjest i det populære programmet sammen med «X-Factor»-dommerne Simon Cowell, Paula Abdul, Antonio Reid og Nicole Scherzinger og countryartist Luke Bryan.

– Men jeg snakket ikke noe med dem. De holdt seg for seg selv sammen med «posse»-et sitt. Jeg gikk forbi Simon Cowell og sa «hei», han sa «hei» tilbake, men det var ikke noe mer enn det.

Så han prøvde ikke å signere deg?

– Hehe, nei, jeg vet ikke engang om han hørte meg spille.

Fikk du snakket noe mer med DeGeneres?

– Hun ble omringet av masse folk som ville intervjue henne etter opptaket var over, så jeg slapp ikke til, ler Bernhoft.

– Har fokus på norgesturné

Bernhoft kom tidligere i år med plata «Solidarity Breaks». Den ble en hit både hos kritikerne og hos publikum.

Han tror imidlertid ikke at den vellykkede tv-opptredenen vil gi ham et umiddelbart gjennombrudd i USA.

– Hvis det skjer, så skjer det. Hvis det ikke skjer har det vært gøy å være med på dette likevel. Jeg merker at det er rødglødende Youtube- og Twitter-aktivitet, og det er fint. Da har man lyktes i å kommunisere noe, sier han.

I kveld spiller han på Kroa i Bø, og i høst skal han turnere i Norge, Danmark og Tyskland.

– Hva som eventuelt måtte skje i USA gidder jeg ikke tenke noe særlig på nå. Jeg har en lang turné nå i Norge jeg har fokus på, sier multiinstrumentalisten.

SE OGSÅ:

Video Skrivebordskonsert med Jarle Bernhoft

VIDEO: Se Jarle Bernhoft holde kontorkonsert hos Norsk Musikkinformasjon. Fra 10. februar 2011.

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.