NRK Meny
Normal

Bernander leder Widveys talentsatsing

Tidligere kringkastingssjef John G. Bernander har fått jobben som styreleder i kulturminister Thorhild Widveys talentsatsing, «Talent Norge». – Kulturministeren mener alvor, sier kulturkommentator i NRK, Agnes Moxnes.

John G. Bernander

STYRELEDER: Tidligere NRK-sjef John G. Bernander skal lede Thorhild Widveys første store kultursatsing.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kulturminister Thorhild Widvey

SATSER: Kulturminister Thorhild Widvey ønsker at Norge skal ha flere internasjonalt store utøvere innen kulturen. Derfor starter hun Talent Norge, et samarbeid mellom det private og det offentlige.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I dag formiddag lanserte Thorhild Widvey sin nye talentsatsing innenfor kulturen.

Talent Norge er regjeringens initiativ til et offentlig-privat samarbeid, med 30 millioner kroner i 2015 fra staten.

– Vi har fått henvendelser fra flere aktører som gjerne ville hatt ekstra krefter med for å løfte sine lovende utøvere. Talent Norge er vårt svar til dem, sier Widvey i en pressemelding.

Vil ha frem de aller beste

Som Kulturnytt meldte mandag er det tidligere kringkastingssjef John G. Bernander som har fått jobben som styreleder i Talent Norge.

– Dette er et spennende og nyskapende prosjekt. Styrets hovedoppdrag blir å jobbe med å få privat kapital inn i satsingen og å samarbeide med kulturinstitusjonene for å bidra til at de får fram de aller beste talentene, sier Bernander, sier han i pressemeldingen.

– Jeg håper vi kan være en viktig støttespiller for talentene, fortsatte han under pressekonferansen.

Resten av styret består av Cecilie Broch Knudsen, Bentein Baardson, Trond Mohn, Brit K.S. Rugland, Ingrid Røynesdal og Bjørn O. Øiulfstad. Morten Jakhelln og Siren Sundland blir vararepresentanter.

Moxnes: – Kulturministeren mener alvor

Kulturkommentator i NRK, Agnes Moxnes, sier at det er styret som skal igangsette pengeinnsamlingen til Talent Norge.

Hun understreker at Bernander & co. må få inn mye penger, slik at satsingen ikke bare blir symbolsk.

– Det er et veldig sterkt styre med tydelig profesjonalitet. Det gir klare signaler til både kulturlivet og næringslivet om at kulturministeren mener alvor. Hvis ikke disse får det til, er det ingen som får det til, sier Moxnes.