NRK Meny
Normal

Bar brystvorte et hodebry for Berlusconi

Maleri skapte hodebry for den italienske regjeringen.

Statsminister Berlusconi, her under en pressekonferanse, juli 2008.
Foto: ANDREW MEDICHINI / AP

Under regjeringens pressekonferanser i Italia er dette gamle bildet vanlig å se i bakgrunnen. Nå viser det seg at bildet er retusjert for å dekke kvinnens bare brystvorte.

Det skal være noen skarpe øyner som nylig har oppdaget dette i følge BBC.

Bildet er et 250 år gammelt mesterverk fra den italienske maleren Gianbattista Tiepolo.

Silvio Berlusconi skal selv ha bedt om å ha dette bildet som bakgrunnsbildet for pressekonferanser. Statsministeren er kjent for sin interesse for vakre damer og har aldri lagt skjul på det.

Etter anbefalinger fra rådgivere som mente at den nakne brystvorten kan komme til å støte noen, skal bildet ha blitt dekket til med et tynt gjennomsiktig lerret som skjuler dette.

Nå har det kommet motsatte reaksjoner fra italienere som kaller retusjeringen for latterlig og ufattelig.

Kulturstrøm

  • Musikksjefen anbefaler

    P13s Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Volum opp, og velkommen til Musikksjefen!

    Kristin Winsents byr på deilig ny musikk som et lydspor til sommeren. Du får blant annet høre Spiritualized, Florence + The Machine, Highasakite, Dirty Projectors, Sigrid, og en vakker hyllest til Sparklehorse, signert PJ Harvey og John Parish. Velkommen til Musikksjefen!