NRK Meny
Normal

Berlinerpoplene vokser videre

Vi har nå startet innspillingen av de to siste episodene av Berlinerpoplene. Første opptak er over, og "Ligge i grønne enger" er i rute.

Alle på leseprøve

Skuespillere og regissør samlet til leseprøve før innspillingen av Berlinerpoplenes to siste episoder.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Nylig gjorde Berlinerpoplene rent bord i Bergen og vant Gulllruten for Beste Drama, Beste kvinnelige skuespiller ved Andrine Sæther og Beste mannlige skuespiller ved Nils Sletta. Det er første gang en dramaproduksjon vinner alle 3 prisene.

Anders T. Andersen, har fått jobben med å bringe de to siste episodene om familien Neshov i havn. Andersen regisserte også de tre første episodene, basert på romanen Berlinerpoplene.

Anders T. Andersen instruerer

Regissør Anders T. Andersen instruerer Bjørn Sundqust og Michael Brostrup.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Noen nye karakterer kommer til, mens andre roller blir viktigere, i de to siste episodene.

Dansk delegasjon

Som før spiller Andrine Sæther Torunn, Nils Sletta er Tor Neshov, mens Bjørn Sundquist og Jon Øigarden spiller Tors brødre, Margido og Erlend. Espen Skjønberg har rollen som gamlefar Tormod, mens Morten Rose spiller Erlends ektemann Krumme.

Øigarden, Sæther, Armand

Jon Øigarden og Andrine Sæther spiller Erlend og Torunn. Frøydis Armand spiller Torunns mor

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

I tillegg har Susan A. Olsen og Anne Birgitte Lind Feigenberg fått enda større roller i de to nye episodene, som Jytte og Lizzie, et lesbisk vennepar som skal ha barn sammen med Erlend og Krumme. Sammen reiser de fire fra Danmark til Byneset, der de planlegger å bygge sommersted på Neshov gård. Med seg har de arkitekten Kim Neufeldt, som spilles av Michael Brostrup.

Manuset til de to siste episodene er skrevet av Anne Regine Kløvholt. Under leseprøver går skuespillerne gjennom manus, kommenterer, endrer og diskuterer, for å finne fram til gode løsninger når bok og manus skal bli dramatisert for TV.

Sendes i januar 2009

Opptakene til det som blir episode syv og åtte, starter på Østlandet 13. mai. Så trekker produksjonsteamet nordover og fra 4. juni fortsetter arbeidet på Stene gård på Byneset, der innspillingen avsluttes 29. juni. Høsten blir brukt til redigering og etterarbeid, før episodene sendes på NRK1 i januar 2009.

Nils Sletta og Bjørn Sundquist

Nils Slettas rollefigur Tor, tok sitt liv i sjette episode. Han er likevel med når de to siste episodene skal spilles inn.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Teamet har en solid suksess å bygge videre på. Nesten en million seere, og tre Gullruten-nominasjoner er fasit så langt for de første seks episodene, som baserer seg på "Berlinerpoplene" (regi Anders T. Andersen) og "Eremittkrepsene" (regi Sirin Eide).

Produsent for Berlinerpoplene er Bitte Monn-Iversen.

Flere kulturnyheter