Berlinale for større kjønnslikhet

Lørdag undertegnet festivaldirektøren for Berlinalen, Dieter Kosslick, «5050x2020» -avtalen om å jobbe for økt kjønnslikhet innen festivalen og markedet. Det melder festivalen i en pressemelding. Det franske initiativet har som mål å fremme en balanse mellom kjønnene blant filmregissører og i komiteer innen 2020. Avtalen forplikter også til publisere statistikk om representasjon av kjønn i filmutvalget på festivalen.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Ibsenprisen til Demian Vitanza

  Den norsk-italienske forfatteren og dramatikeren Demian Vitanza er tildelt Den nasjonale Ibsenprisen 2019 for sceneteksten «Tyngde». Vitanza ble tildelt prisen på 150.000 kroner under en festkveld på Ibsenhuset i Skien onsdag kveld.

  Demian Vitanza
  Foto: Tine Poppe / Aschehoug forlag
 • «Ways of Seeing» til Festspillene

  Festspilldirektør Anders Beyer inviterer nå det kontroversielle teaterstykket «Ways of Seeing» til årets festival, skriver BT. Stykket har fått mye oppmerksomhet i forbindelse med truslene mot boligen til justisminister Tor Mikkel Wara.

 • Reklameprodusent død

  Produsent og gründer Birger Otto Libell er død, 73 år gammel melder Kampanje.com. Libell startet produksjonsselskapet Small Film i 1997 og har hatt mye å si for norsk reklame siden. Kollega Elisabeth Enstad sier han vil bli dypt savnet.