Berit Hedemann

Berit er prosjektleder for Radiodokumentaren. Hun var med blant de opprinnelige tre som startet Montasjegruppa i 1989 , – det som siden utviklet seg til Radiodokumentaren.

Berit Hedemann.
Foto: NRK

Berit har laget en rekke minneverdige radiodokumentarer, og i 1991 fikk hun juryens spesielle anbefaling for «En drøm om virkeligheten» i Prix Italia. I 1997 vant hun Prix Europa i Berlin med «Hva nå, lille kvinne? En hymne til Pamela Anderson, norsk økonomi og alle landets 11 år gamle jenter». I 1998 vant hun Prix Europa for «D.S.F. - Den Store Forandringen. En sak for sjefen og hans konsulent». I 1998 fikk hun "Special Commendation" i Prix Italia for radioteateret «Come back, Liza», og i 2000 vant hun Prix Italia med musikkdokumentaren «Bokken Lasson – sensibel suksess».

Her er et lite utvalg av Berits radiodokumentarer:

Barnet, Babylon og Medusas hode. En radiomontasje om å erobre verden.

D.S.F. – Den Store Forandringen. En sak for sjefen og hans konsulent.

Bingo – en radiodokumentar om å danse med ulver.

En drøm om virkeligheten.

Flukten fra virkeligheten.

En historisk dag i landet Norge. En radiomontasje om noe av det som skjedde 28/11 - 1995.

Guds stemme eller min? En radiomontasje om å bryte opp fra Jesusbevegelsen.

Hva nå, lille kvinne? En hymne til Pamela Anderson, norsk økonomi og alle landets 11 år gamle jenter.

Mitt liv! Mitt liv! Hvor blir det av?

Rosas Ibsen – og Ibsens Rosa.

Sjalusi – en følelse som forandrer virkeligheten.

Togtur mot lykken – en radiomontasje med sjel og kropp.

Kulturstrøm

 • Saksofonist skal redde truet fugl

  Et energiselskap i New Zealand vil prøve å redde fuglearten kākāpō ved hjelp av musikk. Det fins bare 147 fugler igjen av den kritisk truede arten, som er en type papegøye.

  Selskapet Meridian Energy støtter newzealandske viltmyndigheter i arbeidet med å redde kākāpōene. Nå håper de at sensuell musikk skal få fuglene i paringshumør. Derfor søker det etter en saksofonist som skal spille for dem, skriver Limelight Magazine.

  En fugl av arten kākāpō
  Foto: Wikimedia Commons / Flickr / Department of Conservation
 • Zeshan Shakar på lydboktoppen

  «Tante Ulrikkes vei» er den skjønnlitterære romanen flest har lyttet til i 2018 i strømmetjenesten Fabel, melder Gyldendal forlag. Zeshan Shakars debutroman er lyttet til dobbelt så mange ganger som den neste romanen på lista. Shakar fikk i fjor Tarjei Vesaas debutantpris for romanen, som ble den nest mest solgte boka i 2018, uavhengig av genre. Den skal bli teater, TV-serie og oversettes til engelsk.