NRK Meny
Normal

Berit Hedemann

Berit er prosjektleder for Radiodokumentaren. Hun var med blant de opprinnelige tre som startet Montasjegruppa i 1989 , – det som siden utviklet seg til Radiodokumentaren.

Berit Hedemann.
Foto: NRK

Berit har laget en rekke minneverdige radiodokumentarer, og i 1991 fikk hun juryens spesielle anbefaling for «En drøm om virkeligheten» i Prix Italia. I 1997 vant hun Prix Europa i Berlin med «Hva nå, lille kvinne? En hymne til Pamela Anderson, norsk økonomi og alle landets 11 år gamle jenter». I 1998 vant hun Prix Europa for «D.S.F. - Den Store Forandringen. En sak for sjefen og hans konsulent». I 1998 fikk hun "Special Commendation" i Prix Italia for radioteateret «Come back, Liza», og i 2000 vant hun Prix Italia med musikkdokumentaren «Bokken Lasson – sensibel suksess».

Her er et lite utvalg av Berits radiodokumentarer:

Barnet, Babylon og Medusas hode. En radiomontasje om å erobre verden.

D.S.F. – Den Store Forandringen. En sak for sjefen og hans konsulent.

Bingo – en radiodokumentar om å danse med ulver.

En drøm om virkeligheten.

Flukten fra virkeligheten.

En historisk dag i landet Norge. En radiomontasje om noe av det som skjedde 28/11 - 1995.

Guds stemme eller min? En radiomontasje om å bryte opp fra Jesusbevegelsen.

Hva nå, lille kvinne? En hymne til Pamela Anderson, norsk økonomi og alle landets 11 år gamle jenter.

Mitt liv! Mitt liv! Hvor blir det av?

Rosas Ibsen – og Ibsens Rosa.

Sjalusi – en følelse som forandrer virkeligheten.

Togtur mot lykken – en radiomontasje med sjel og kropp.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters