Arne Berggren ble valgt inn sammen med kollegene Vigdis Hjorth og Cecile Enger.

Arne Berggren har vært et omstridt styremedlem i Forfatterforeningen.
Berggren var ikke innstilt av valgkomiteen, men et benkeforslag sørget for at han ble valgt inn til fordel for Morten Harry Olsen.
Det var et benkeforslag fra de to profilerte forfatterne Torill Brekke og Torgrim Eggen som sørget for at Arne Berggren blir en sentral figur i forfatterforeningen når det i månedene framover skal forhandles om en ny bokbransjeavtale.
Berggren er omstridt blant forfattere på grunn av hans holdninger til bransjeavtalen og fastprissystemet.
- Det er tid for å tenke nytt. Det er nye ting som skjer og han er rimelig offensiv i forhold til våre motparter, sier Torill Brekke.
Uredd
Torgrim Eggen mener at Berggren både er kreativ og har realitetsfølelse.
- Han er ikke redd for å se ubehagelige sannheter i øynene, sier Eggen.
Egentlig hadde ikke Berggren tenkt til å ta gjenvalg, men ble overtalt. Nå er han klar for å bruke forfatternes makt i kampen for norsk litteraturs særstilling her i landet.
2004 blir et svært viktig år for norske for norske forfattere. En av de viktigste kampsakene er hva som skal erstatte bokbransjeavtalen når den går ut ved årsskiftet. Bokbransjeavtalen sørger blant annet for at norsk litteratur er like lett å få tak i uansett hvor du bor, og at en bok koster det samme i Berlevåg som i Oslo.
- Jeg tror vi har stor makt i år og jeg tror at uten forfatternes tilslutning blir det ikke noen avtale, sier Berggren.
Offensiv
Det er kampen om bokbransjens særfordeler som splitter medlemmene av forfatterforeningen. I media har splittelsen fremstått som en kamp mellom Forfatterforeningens formann Geir Pollens litt gammeldagse holdninger mot Berggrens nyliberale kampspråk. Berggren er ikke enig i denne fremstillingen.
- Dette er ikke sant. Det handler om hvor offensiv man skal være. Skal man sitte stille og håpe at det skal gå bra, eller være offensiv og vise rå makt, sier Berggren.
Kulturnytt, NRK P2, 29. mars 2004