NRK Meny
Normal

Bent Hamer nominert flest ganger

Noen kan allerede nå forberede takketalen til årets Amandapris-utdeling på filmfestivalen i Haugesund. Blant dem som har fått flest nominasjoner er Bent Hamer og filmen «1001 gram».

Bent Hamer

FLEST NOMINASJONER: Bent Hamer er nominert i fem forskjellige kategorier

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
Tone Staude
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Men Bent Hamer må konkurrere om den gjeveste prisen, årets beste norske kinofilm, med Hallvard Bræin for filmen «Børning» og Ole Giæver for «Mot naturen».

I konkurransen om å bli beste norske barnefilm i år finner vi «Karsten og Petras vidunderlige jul», «Operasjon Arktis» og «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama».

Filmkritikk Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama

HØYE TERNINGKAST: Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama

Foto: WALT DISNEY/STORM FILMS / Montasje: Leif Dalen / NRK

Se alle nominasjonene nederst i artikkelen.

Les NRKs anmeldelser:

Sjelden dokumentarplante

Lukas og Markus Buvarp Holm og Aslaug Holm på en fotballbane

BESTE REGI: Lukas og Markus Buvarp Holm og Aslaug Holm på en fotballbane

Foto: Helga Tunheim/NRK

Det er sjelden at dokumentarfilmer havner blant de nominerte i kategorien for beste regi, men Aslaug Holm havnet her med filmen «Brødre». Hun har fulgt sine egne sønner med kamera i åtte år. I sin kategori konkurrerer hun med Bent Hamer og Gunnar Vikene.

Aslaug Holm er også nominert i kategorien for beste dokumentar, sammen med regissør Tonje Hessen Schei og filmen «Drone» og Ola Waagen for dokumentaren «Pels».

Elias Ali i filmen «Haram» konkurrerer om å bli beste mannlige skuespiller med Bjørn Sundquist i «Her er Harold» og Colin Farrell i Liv Ullmanns film «Frøken Julie».

Colin Farrell i Liv Ullmanns FRØKEN JULIE

ULLMANNS FRØKEN JULIE: Colin Farrell er nominert som beste mannlige skuespiller

Foto: Helen Sloan / Maipo Film AS

Blant de nominerte til beste kvinnelige skuespiller er Inga Ibsdotter Lilleaas i «Kvinner i for store herreskjorter», Agnes Kittelsen i «Staying Alive» og Ine Marie Wilmann i «De nærmeste»,

Det ble også avslørt at Guri Solberg blir programleder for det direktesendte showet. Amandaprisen deles ut for 31. gang i 20 ulike kategorier og sendes direkte fra Maritim Hall i Haugesund på TV 2 lørdag 15. august.

I fjor ble Erik Poppe den store vinneren, mens debutant Eskil Vogt kunne juble for beste regi.